Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μην πετάτε τις φλούδες του ανανά. Ιδού 8 εκπληκτικοί λόγοι γι’ αυτό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λιγουρευτήκατε ποτέ ανανά; Όσο περίεργη όψη και αν έχει τόσο νόστιμος είναι. Ίσως ξαφνιαστείτε εάν μάθετε ότι ο ανανάς προέρχεται από τη νότια Αμερική. Σήμερα, ωστόσο, μεγαλώνει συνήθως στην Ταϋλάνδη, τις Φιλιππίνες και άλλες νοτιοασιατικές χώρες. Παρόλο που σίγουρα θα μπείτε στον πειρασμό να τον ξεφλουδίσετε και να πετάξετε το αγκαθωτό του περίβλημα, εμείς θα σας συμβουλέψουμε να μην το κάνετε.

Το περίβλημα του ανανά προσφέρει φανταστικά οφέλη στην υγεία. Παρακάτω, αναφέρουμε τα 8 καλύτερα. Για να επωφεληθείτε περισσότερο από τον ανανά, φτιάξτε ένα τσάι. Πλύνετε τις φλούδες και, στη συνέχεια, βράστε τες και πολτοποιήστε τες. Αφήστε το τσάι να κρυώσει σε 1 λίτρο νερό. Αποστραγγίστε το και απολαύστε το!

  1. Αντιφλεγμονώδης δράση. Η φλούδα του ανανά περιέχει βρωμελαΐνη, μία από τις πιο ισχυρές φυσικές, αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Το τσάι ανανά βοηθάει γενικά στην ανακούφιση από τους πόνους και είναι επίσης αποτελεσματικό κατά την ανάρρωση έπειτα από αθλητικούς τραυματισμούς.
  1. Καταπολεμά την οστεοαρθρίτιδα. Μπορείτε να καταναλώνετε ανανά όταν θέλετε να ανακουφιστείτε από τα φλεγμονώδη συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.
  1. Καταπολεμά τον καρκίνο. Ο ανανάς βοηθάει στις χημειοθεραπείες. Εάν κάνετε θεραπεία για τον καρκίνο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τα οφέλη του ανανά.
  1. Παρεμποδίζει τον καταρράκτη. Η υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C στον ανανά βοηθάει στην όραση.
  1. Βοηθάει στην υγεία της καρδιάς. Η βιταμίνη C που περιέχεται στον ανανά μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  1. Παρεμποδίζει την κρίση άσθματος. Εάν υποφέρετε από άσθμα, να πίνετε τσάι ανανά πριν ασκηθείτε. Η βιταμίνη Α που περιέχεται στον ανανά ελευθερώνει την Β καροτίνη, μία σύνθετη ουσία που συντελεί στη μείωση της κρίσης άσθματος που προκαλείται έπειτα από άσκηση.
  1. Αντιγηραντική δράση. Οι φλούδες ανανά έχουν αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι αντιοξειδωτικές ουσίες καταπολεμούν τις ασθένειες που προκαλούνται λόγω της γήρανσης και κάνουν το άτομο να είναι και να αισθάνεται νεότερο.
  1. Ενισχύει τη γονιμότητα. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε σκοπό να αποκτήσετε παιδί, δοκιμάστε και οι δύο να συμπεριλαμβάνετε τον ανανά στην καθημερινή σας διατροφή. Και αυτό επειδή ο ανανάς περιέχει πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που ενισχύουν τη γονιμότητα.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας – remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou