Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Μια παράδοξη ένδειξη ότι μια γυναίκα θα έχει υγιή εγκέφαλο στα γεράματα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια παράδοξη ένδειξη ότι μια γυναίκα θα έχει υγιή εγκέφαλο στα γεράματα

Μια παράδοξη ένδειξη ότι μια γυναίκα θα έχει υγιή εγκέφαλο στα γεράματα

Από τη μέση ηλικία ή και νωρίτερα φαίνεται αν μια γυναίκα θα καταφέρει να διατηρήσει τον εγκέφαλό της δυνατό καθώς περνούν τα χρόνια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, και μάλιστα η ένδειξη που προβλέπει την εξέλιξη αυτή δεν σχετίζεται καθόλου με τη νοητική της απόδοση.

Ερευνητές από το Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου κατέληξαν στην παράδοξη διαπίστωση ότι τα πόδια της γυναίκας είναι αυτά που φανερώνουν αν ο εγκέφαλός της θα παραμείνει υγιής καθώς αυτή γερνά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Gerontology, οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη στα πόδια είναι αυτές που έχουν και πιο υγιή εγκέφαλο όταν γεράσουν.

Η μελέτη -η πρώτη που κατέληξε σε τέτοια διαπίστωση- συμπέρανε ότι, από μια ολόκληρη σειρά πιθανών παραγόντων, η δύναμη στα πόδια είναι αυτή που σχετίζεται στενότερα με τις αλλαγές στον εγκέφαλο και στις νοητικές ικανότητες λόγω ηλικίας.

Οι ερευνητές, με την επιδημιολόγο και γεροντολόγο δρα Κλερ Στιβς επικεφαλής, μελέτησαν επί δέκα χρόνια 324 δίδυμες εθελόντριες με μέση ηλικία τα 55 έτη.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μια «εντυπωσιακή προστατευτική σχέση» ανάμεσα στη δύναμη των ποδιών και στη διατήρηση υγιούς εγκεφάλου και νου με το πέρασμα των χρόνων.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea