Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μετά τη θύελλα το ΚΑΣ δίνει το Ηρώδειο στα παιδιά με καρκίνο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την αρχική άρνηση να βρει ημερομηνία, μέσα στον Σεπτέμβριο, για εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με πρωτεργάτη τη συζύγό του, Σίσσυ Παυλοπούλου και την παρουσία του Μ. Θεοδωράκη, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αναθεώρησε την απόφασή του.

Συγκεκριμένα, η μουσική εκδήλωση στο Ηρώδειο, την οποία είχε ζητήσει ο Σύλλογος, θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο συνεδρίασε χθες, βρήκε τελικά λύση στο θέμα που ανέκυψε, όταν το αρχικό αίτημα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την παραχώρηση του μνημείου στις 20 Σεπτεμβρίου δεν έγινε αποδεκτό από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ακολούθως από το ΚΑΣ.

Ωστόσο, το Συμβούλιο επανήλθε με νέα γνωμοδότηση, καθώς, όπως πληροφορούσε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο, «το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες».

Υπ. Πολιτισμού: Μετά την απόφαση-ντροπή για τα παιδιά με καρκίνο, ψάχνουν τώρα ημερομηνία για να δώσουν το Ηρώδειο στην «Ελπίδα»

Παράλληλα, το ΥΠΠΟΑ τόνιζε  ότι «αναγνωρίζοντας τη σημαντική φιλανθρωπική προσφορά του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ”, βρίσκεται σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και με τον Σύλλογο, για την εξεύρεση εναλλακτικής πρότασης».

Η λύση βρέθηκε και η σχετική τροποποίηση έγινε, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως έχει σημειώσει ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωσή του, η εκδήλωση πραγματοποιείται «υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, με τη συνεργασία της “Παναθηναϊκής Ένωσης Γυναικών” με πρωτεργάτη την κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή να υποδέχεται καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και να υμνούν μαζί τη μουσική του μεγάλου εθνικού μας συνθέτη, μία βραδιά βαθιά ελληνική, ανθρωπιστική και μεγαλειώδη».

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou