Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μετά από ένα χειρουργείο που κράτησε 11 ώρες, 30 γιατροί κατάφεραν να διαχωρίσουν με επιτυχία τα κεφάλια από αυτές τις δίδυμες αδερφούλες!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δύο σιαμαία δίδυμα που συνδέονταν στο κεφάλι χωρίστηκαν με επιτυχία στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, στην Πενσυλβάνια.

Τα δέκα μηνών δίδυμα, η Erin και η Abby Delaney, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση 11 ωρών με επικεφαλής τους γιατρούς Gregory Heuer και Jess Taylor και με 30 άτομα ιατρικό προσωπικό. Τα δίδυμα μπορούσαν επιτέλους να κοιμηθούν σε ξεχωριστά κρεβάτια!

«Ο διαχωρισμός των σιαμαίων δίδυμων είναι μια πολύ σύνθετη χειρουργική επέμβαση που συνοδεύεται από μια μακρά και περίπλοκη ανάκαμψη, αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως θα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε ο ένας από τους επικεφαλής γιατρούς του νοσοκομείου.

Οι γιατροί διαχώρισαν τα δίδυμα με τη βοήθεια μοντέλων εξελιγμένης τεχνολογίας, ωστόσο η διαδικασία διαχωρισμού των αγγείων αποδείχθηκε πιο περίπλοκη, είπαν οι εκπρόσωποι τύπου του νοσοκομείου.

Οι γονείς των διδύμων, η Heather και ο Riley, έμαθαν για πρώτη φορά ότι περίμεναν σιαμαία δίδυμα περίπου 11 εβδομάδες μετά την έναρξη της εγκυμοσύνης. Αλλά ήταν πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουν ότι τα δίδυμα μπορούσαν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού.

Ο γυναικολόγος τους είπε στους γονείς να κάνουν μια εξέταση στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Το νοσοκομείο είπε στην Heather να μείνει στην μονάδα Garbose Family Special Delivery Unit (SDU) για τις υπόλοιπες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της. Τα μωρά γεννήθηκαν δέκα εβδομάδες πρόωρα με καισαρική τομή, στις 26 Ιουλίου του 2016.

Αναμένεται να υποβληθούν σε περισσότερες εγχειρήσεις αλλά οι γονείς τους ήταν πολύ χαρούμενοι που ήταν επιτυχής η πρώτη και που θα μπορούν να πάρουν τα μωρά τους στο σπίτι στο τέλους αυτού του έτους.

«Όταν θα πάμε στο σπίτι μας, θα κάνω ένα μεγάλο πάρτι!» είπε η Heather.

Χάρη στη βοήθεια των γιατρών αλλά και στην πίστη των γονιών τους, αυτά τα κορίτσια έχουν πλέον ένα εισιτήριο για μια όμορφη κι ευτυχισμένη ζωή!

 

diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’αυτό το είπε τώρα: Η αλήθεια πίσω από την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο και ο σοβαρός λόγος

Efi Nika

Πήγε εκδρομή και κατέληξε σε επείγον χειρουργείο: Πώς χάρη σε μια σέλφι 33χρονη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika