Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Μέλι που έχει “ζαχαρώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν το μέλι μέσα στο βαζάκι δημιουργεί αυτούς τους χαρακτηριστικούς “κρυστάλλους” και αλλάζει η απαλή υφή του, η οποία γίνεται πιο σκληρή, λέμε συνήθως ότι το μέλι έχει “ζαχαρώσει”.

Όπως και να το κάνουμε, το μέλι είναι πιο ωραίο όταν έχει την φυσική του, λεία, απαλή και παχύρρευστη υφή του. Το μπορεί να έχει ζαχαρώσει σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει! Το μέλι, άλλωστε, είναι από τις λίγες τροφές που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, αρκεί να συντηρείται σωστά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν το βλέπει απευθείας ο ήλιος και πως το βαζάκι του κλείνει καλά. Το “ζαχάρωμα” στο μέλι συμβαίνει, όταν μέσα στο βαζάκι περνάει υγρασία. Οι περισσότεροι την “πατάμε” όταν βάλουμε το κουταλάκι μέσα στο βάζο για να πάρουμε μέλι, αλλά δεν έχουμε προσέξει ότι το κουταλάκι είναι λίγο υγρό (απλό πλύσιμο, ή από το τσάι που μόλις φτιάξαμε κλπ). Η υγρασία τότε από το κουταλάκι περνάει και μένει μέσα στο μέλι και μετά από λίγες μέρες αυτό θα αρχίσει να δημιουργεί κρυστάλλους, δηλαδή να “ζαχαρώνει”.

Τώρα που ξέρετε τον λόγο που το μέλι ζαχαρώνει, ήρθε η ώρα να δείτε ένα πολύ απλό κόλπο, για να το επαναφέρετε στην φυσική του, λεία και όμορφη υφή…

Βήμα 1: Κλείστε το πώμα πολύ καλά και βάλτε το βαζάκι μέσα σε ένα μπολ, το οποίο να είναι αρκετά βαθύ, ώστε να μπαίνει όλο το βαζάκι μέσα.

Μέλι που έχει “ζαχαρώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο [vid]

Βήμα 2: Βάλτε καυτό νερό μέσα στο μπολ και αφήστε το να φτάσει μέχρι λίγο κάτω από το ύψος που είναι το καπάκι από το βαζάκι με το μέλι.

Μέλι που έχει “ζαχαρώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο [vid]

Βήμα 3: Αφήστε το για 5-10 λεπτά, ή μέχρι να κρυώσει το νερό.
Μέλι που έχει “ζαχαρώσει”: Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο [vid]

Μόλις ολοκληρώσετε αυτή την πολύ απλή διαδικασία, βγάλτε το βαζάκι με το μέλι από το μπολ. Όταν το ανοίξετε τώρα θα δείτε ότι οι κρύσταλλοι θα έχουν εξαφανιστεί και το μέλι θα είναι και πάλι παχύρρευστο. Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν κρύσταλλοι μέσα στο μέλι (δλδ σε περιπτώσεις που είχε ζαχαρώσει πάρα πολύ), τότε απλά επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

https://rumble.com , www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέγραψε στα «μουγκά» χρέη η εφορία: Αυτοί είναι οι υπερτυχεροί που δεν θα πληρώσουν – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika