Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με ποιες τροφές θα «καθαρίσετε» το συκώτι σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το συκώτι μας επιβαρύνεται καθημερινά μέσω της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφών αλλά και του αλκοόλ.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν τροφές που βοηθούν στον καθαρισμό του συκωτιού σας, τονώνοντας παράλληλα τη φυσική ικανότητά του να απαλλάσσει το σώμα από τις τοξικές ουσίες; Δείτε ποιες είναι:

Σκόρδο

Ενεργοποιεί τα ηπατικά ένζυμα που βοηθούν το σώμα να «ξεπλύνει» τις τοξίνες. Επίσης, περιέχει μεγάλες ποσότητες αλισίνης και σεληνίου, δύο φυσικών ενώσεων που βοηθούν στον καθαρισμό του ήπατος.

Γκρέιπφρουτ

Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, επιταχύνει τις διεργασίες καθαρισμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της παραγωγής των ενζύμων αποτοξίνωσης.

Καρότα και παντζάρια

Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και βήτα καροτίνη που βοηθά στην βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του ήπατος.

Πράσινο τσάι

Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, που έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες ότι βοηθούν στη λειτουργία του ήπατος.

Με ποιες τροφές θα «καθαρίσετε» το συκώτι σας

Πράσινα λαχανικά

Η εξαιρετικά υψηλή τους περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, τα κάνει να απορροφούν τις τοξίνες από το αίμα.

Με τη διακριτή ικανότητά τους να εξουδετερώνουν τα βαρέα μέταλλα, τα χημικά και τα φυτοφάρμακα, τα τρόφιμα αυτά αποτελούν έναν ισχυρό προστατευτικό μηχανισμό για το συκώτι.

Αβοκάντο

Συμβάλλει στην παραγωγή γλουταθειόνης από τον οργανισμό, κύρια αποστολή της οποίας είναι να διασπά και να απομακρύνει από το σώμα όλες τις δυνάμει επικίνδυνες τοξίνες.

Μήλα

Πλούσια σε πηκτίνη, τα μήλα έχουν εκείνα τα χημικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να καθαρίσει και να απελευθερώσει τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, καθιστά ευκολότερο για το συκώτι να χειριστεί το τοξικό φορτίο.

Ελαιόλαδο

Τα οργανικά έλαια βοηθούν το σώμα, παρέχοντας μία βάση λιπιδίων, που έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν τις βλαβερές τοξίνες στο σώμα. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνουν ένα μέρος της δύσκολης δουλειάς που έχει το ήπαρ από την άποψη της τοξικής υπερφόρτωσης.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που αποτελούνται από θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι βελτιώνουν το μεταβολισμό του λίπους, τη λειτουργία του ήπατος και την αποσυμφόρησή του.

Σταυρανθή λαχανικά

Τρώγοντας μπρόκολο και κουνουπίδι, θα ενισχύσετε το ποσό της γλυκοζινόλης στον οργανισμό, αυξάνοντας την παραγωγή ενζύμων στο ήπαρ, που βοηθούν στην απομάκρυνση των καρκινογόνων ουσιών και άλλων τοξινών από το σώμα.

Λεμόνι

Περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία βοηθά τον οργανισμό στη σύνθεση των τοξικών υλικών σε ουσίες, που μπορούν να απορροφηθούν από το νερό.

Καρύδια

Πλούσια σε αργινίνη, βοηθούν το ήπαρ στην απομάκρυνση της αμμωνίας.

Λάχανο

Όπως και το μπρόκολο και το κουνουπίδι, το λάχανο βοηθά στην τόνωση της ενεργοποίησης δύο σημαντικών ηπατικών ενζύμων που βοηθούν στην αποτοξίνωση των τοξινών.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Efi Nika

Τραχανάς o… θρεπτικός: 5 συνταγές για όλα τα γούστα

Efi Nika

Δυσπεψία: Πώς να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να την αντιμετωπίσετε

Efi Nika