Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Με πικραίνει που οι άνθρωποι ξεχνούν τι τους πρόσφερες κάποτε.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ξέρεις , ξεχνούν οι άνθρωποι τελικά τι έκανες κάποτε για αυτούς. Είναι αχάριστα όντα και  αυτό με πικραίνει αφάνταστα. Πάντοτε πίστευα στην καλοσύνη και στην αθωότητα που τους διακρίνει. Ονειρευόμουν την ανιδιοτελή τους αγάπη , οραματιζόμουν την θετική τους πλευρά.

Με πληγώνει που ξεχνούν τόσο γρήγορα. Έρχεται η στιγμή που δε θυμούνται τι τους έδωσες, τις ατελείωτες μέρες και τα βράδια σου που έτρεχες ξωπίσω τους, τον αμέτρητο χρόνο σου που  τους διέθετες. Αδιαφορούν αν εσύ κάποτε παραγκώνιζες τα δικά σου θέλω,  τότε που έβαζες πάνω από όλα την ύπαρξη τους, που προβληματιζόσουν για εκείνους μονάχα .Και δεν το έκανες για να αποδείξεις τίποτα.

Απλά έτσι επιθυμούσες και έτσι έπραττες. Αγάπη ένιωθες και όχι ανάγκη, τίποτε άλλο. Άλλες φορές νομίζεις μήπως έπαθαν κάποια παροδική αμνησία και εύχεσαι μήπως είναι προσωρινό.

Έχω παράπονα που με πνίγουν. Μα τι ειρωνεία, άνθρωποι δικοί σου, ξεχωριστοί στην καρδιά σου, άνθρωποι που  τόσο αγαπούσες , που  κάποτε θα έπεφτες στη φωτιά για χάρη τους.  Με πονά πολύ. Με πληγώνουν και με ματώνουν οι πράξεις τους, η αδιαφορία τους Οι δικοί σου άνθρωποι που κάποτε τους δώριζες απλόχερα την ψυχή σου, να σου γυρίζουν δίχως άλλο την πλάτη. Δε βρήκα τρόπο να το αποδεχτώ, ούτε καν να τους δικαιολογήσω δε μπορώ. Ίσως γιατί δεν σκέπτομαι έτσι, ίσως γιατί μεγάλωσα με αξίες που ακόμα κουβαλώ βαθιά μέσα μου.

Οι άνθρωποι ξεχνούν τι τους πρόσφερες κάποτε και με πικραίνει .Δεν είμαι γκρινιάρα, μα είμαι ευαίσθητος άνθρωπος. Συχνά αναρωτιέμαι “γιατί να συμβαίνει αυτό, πώς άλλαξε  τούτος ο κόσμος’.  Ίσως γιατί  ο κόσμος έχει γεύση πικρή, γλυκιά, αλμυρή, ξινή. Η πίκρα αυτή στο στόμα που μου αφήνουν οι άνθρωποι με πληγώνει. Εγώ θα προτιμώ τη γλυκιά γεύση να γεμίζει τα χείλη και το στόμα. Να μπουκώνει και να ζεσταίνει την καρδιά.

Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.

ΠΗΓΗ: www.anapnoes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika