Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μάνα είναι εκείνη που δε θα αφήσει να σου λείψει Τίποτα και Ποτέ.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μάνα, Μητέρα, Μαμά.

Είναι εκείνη που σε παίρνει στην αγκαλιά της, ύστερα από εννέα μήνες στην κοιλιά της και που στο πρώτο σου κλάμα θα σε χαιδέψει και θα σταματήσεις ως διά μαγείας.

Από εκεί και μετά ξεκινάει η πιο αγνή και αληθινή σχέση που θα έχεις σε όλη σου τη ζωή.

Είναι εκείνη που θα περάσει όλα σου τα στάδια μαζί σου, από το να βγάλεις τα πρώτα σου δοντάκια, μέχρι να κάνεις τα πρώτα σου βήματα, η ευτυχία της και η συγκίνηση της όλη βρίσκεται στο πρώτο Μα-μά που θα της πεις.

Είναι εκείνη που θα σε πάει στον παιδικό σταθμό πρώτη φορά και θα νιώσει το σπίτι άδειο μόλις γυρίσει, θα λείπει κομμάτι από εκείνη.

Μάνα είναι εκείνη που θα ξενυχτήσει μαζί σου σε όλες τις παιδικές αρρώστιες κι όχι μόνο, θα σου δώσει ακόμα και την τελευταία της μπουκιά, χωρίς να της την ζητήσεις.

Είναι εκείνη που γενικότερα δεν θα αφήσει να σου λείψει Τίποτα και Ποτέ.

Μάνα είναι εκείνη που σε κάθε απογοήτευση σου, θα είναι εκεί ουσιαστικά κι όχι επειδή είναι προγραμματισμένη να το κάνει, αλλά γιατί αυτό την προσδιορίζει.Είναι Μάνα, η μάνα σου και για εκείνη θα είσαι πάντα η πρώτη της προτεραιότητα.

Είναι εκείνη που θα σε συμβουλέψει και εσύ θα διαφωνήσεις, από αντίδραση μόνο, ενώ ξέρεις πως πάντα έχει δίκιο, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι μπροστά της, το αναγνωρίζεις, είναι το μητρικό ένστικτο λές.

Μ´ένα της βλέμμα μόνο ξέρει αν είσαι χαρούμενη, λυπημένη, νευριασμένη ή ξενερωμένη, σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα, ακόμα κι απ´ τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μάνα είναι εκείνη που θα σε ανεχτεί, στην τσαντίλα σου και στις εκρήξεις σου, σε φορές που δεν θα αντέχεις ούτε εσύ τον εαυτό σου, εκείνη θα είναι πάντα εκεί.Ακόμα κι αν της κλείσεις το τηλέφωνο, εκείνη θα σε πάρει αργότερα να δεί πως είσαι, γιατί ξέρει πως απλά θέλεις τον χρόνο σου.Μάνα είναι εκείνη που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα τρέχεις πάντα και θα κουλουριάζεσαι στην αγκαλιά της γιατί μόνο εκεί θα νιώθεις ασφαλής.

Η Μάνα θα είναι πάντα στις χαρές και στις λύπες σου ακόμα κι όταν όλοι έχουν φύγει.

Είναι εκείνη που σε κοιτάει με καμάρι στα μάτια και νιώθεις πώς σε βλέπει ακόμα σαν μωρό.

Είναι η γυναίκα που εύχεσαι αν κάνεις ποτέ δικά σου παιδιά, να γίνεις μαμά σαν εκείνη, για αυτό κάνε μου μια χάρη και μην την στεναχωρείς, γιατί εκείνη δεν το έκανε ποτέ.Αναρωτήσου, πόσες φορές την στεναχώρησες και πόσες φορές την έκανες να κλάψει στα κρυφά.

Πόσες φορές στερήθηκε κάτι από εκείνη για να μην λείψει από εσένα και άλλα πολλά που δεν σου ανέφερε ποτέ.

Μια αγκαλιά κι ένα φιλί σου να ξέρεις πως κρύβουν όλη την ευτυχία της ζωής της.

Ένα Σ´Αγαπώ κι ένα Σε Ευχαριστώ δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλα αυτά που κάνει μέχρι και σήμερα και που θα τα έκανε ξανά και ξανά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Χωρίς Εσένα Δεν Θα Ήμουν Τίποτα.

Μαμά; Σε Λατρεύω.Κι ας με πουν μαμόθρεφτη.

Της Μαρίας Χριστίνας Σωτήρου.

ΠΗΓΗ: www.anapnoes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι κρύβει η νέα εμμονή των 7χρονων με τα ακριβά προϊόντα ομορφιάς

Penni Syggrou

Τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι 30άρηδες

Efi Nika

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea