Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το λαχταριστό ρόφημα που προτείνουν οι επιστήμονες για συγκέντρωση και ενέργεια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μπορεί οι πολικές θερμοκρασίες σιγά σιγά να υποχωρούν, όμως τα ζεστά ροφήματα είναι ακόμη κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μας συντροφεύουν στη δουλειά αλλά και στο σπίτι, όμως δεν είναι μόνο καλή «παρέα», αφού ορισμένα από αυτά έχουν και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κλάρκσον της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, η οποία δημοσιεύεται αναλυτικά στην επιθεώρηση BMC Nutrition, ένα απολαυστικό ρόφημα μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τις πνευματικές μας επιδόσεις και να νικήσουμε την κούραση!

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ένα ρόφημα από κακάο που περιέχει επίσης μια γερή δόση καφεΐνης τονώνει σημαντικά τη συγκέντρωση και δίνει ενέργεια. «Το κακάο αυξάνει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο, ενισχύοντας έτσι τις γνωστικές ικανότητες και την προσοχή. Η καφεΐνη από μόνη της μπορεί να εντείνει το αίσθημα του άγχους, όμως η έρευνά μας έδειξε ότι το κακάο μετριάζει αυτήν την αρνητική της επίδραση» αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Άλι Μπουλάνι από το Πανεπιστήμιο Κλάρκσον.

Το λαχταριστό ρόφημα που προτείνουν οι επιστήμονες για συγκέντρωση και ενέργεια

Οι ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα δοκιμάζοντας για διάστημα ενός έτους περίπου σε δείγμα 24 ατόμων την επίδραση τεσσάρων ροφημάτων: ρόφημα με κακάο, καφεϊνούχο ρόφημα με κακάο (70 mg καφεΐνης), καφεϊνούχο νερό (66 mg καφεΐνης) ή «εικονικό» ρόφημα (νερό με ενισχυτικό χρώματος και γεύσης).

Το δυναμικό ντουέτο κακάο + καφεΐνη φάνηκε να παρέχει τα μέγιστα οφέλη ως προς τις πνευματικές επιδόσεις, χωρίς δυσάρεστες «παρενέργειες» όπως η νευρικότητα. «Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι σαφώς πολλά υποσχόμενα και δείχνουν ότι το κακάο σε συνδυασμό με καφεΐνη είναι μια καλή επιλογή για τους μαθητές ή για οποιονδήποτε έχει ανάγκη να βελτιώσει την εγρήγορση και την προσοχή του» αναφέρει ο Μπουλάνι.

Mochaccino κανείς;

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης