Newsitamea.gr
AMEA news

Κρίσιμες συζητήσεις στη Ν. Υόρκη για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στον ΟΗΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στη Διάσκεψη των κρατών μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (Conference of States Parties to the CRPD’ – COSP) στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη συμμετέχει αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως μέλος της ΕΟΚΕ (Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή), εκπρόσωπος της Ελλάδας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF).

Η Διάσκεψη αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα συμβαλλόμενα κράτη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και σκοπός της είναι να εξετάσει οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης. Φέτος πραγματοποιείται η 10η Διάσκεψη, 13 -15 Ιουνίου  με θέμα: «Η δεύτερη δεκαετία της Σύμβασης: ένταξη και πλήρης συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία και των αντιπροσωπευτικών οργανώσεών τους στην εφαρμογή της Σύμβασης».

Σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου διοργανώνεται το Φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών για τη Σύμβαση (CRPD Civil Society Forum), όπου διεξάγεται ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών από  συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο για δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Συμμετέχουν εκπρόσωποι οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, φορείς του ΟΗΕ κλπ.  Στις 5.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στο πάνελ «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς: Πρακτική εφαρμογή του άρθρου 4.3» θα είναι ο κ. Βαρδακαστάνης, που θα μιλήσει για τον αντίκτυπο των αναφορών των οργανώσεων των ΑμεΑ στο σύστημα του ΟΗΕ.

Την Τρίτη 13 Ιουνίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος ο κ. Βαρδακαστάνης θα μιλήσει στο side event για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης των ΑμεΑ σε υποδομές και υπηρεσίες «Accessibility Resources for Human Rights in Action». Στις 5 το απόγευμα θα μιλήσει επίσης για δικαιώματα των προσφύγων με αναπηρία: side event «Persons with disabilities on the move- the rights of refugees and migrants with disabilities».

Οι ομιλίες θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι του ΟΗΕ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou