Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

«Κόμπος» στον αυχένα: Πώς θα τον λύσετε σε 1 λεπτό!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

bigstock-Businesswoman-Sitting-At-Her-D-48235118

Το «πιάσιμο» στον αυχένα είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, αφού περιορίζει την κινητικότητα, την ικανότητα για εργασία και τον ύπνο. Οι μαλάξεις από ειδικό είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε, όμως τις περισσότερες φορές η έλλειψη χρόνου δεν αφήνει περιθώριο για τέτοιες… πολυτέλειες!

Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να λύσετε μόνοι σας τον «κόμπο» στον αυχένα ακολουθώντας πέντε απλά βήματα και μέσα σε μόλις ένα λεπτό. Τις συμβουλές παρέχει η Άλιν Κακούκ, φυσικοθεραπεύτρια της Κλινικής Μάγιο.

«Κόμπος» στον αυχένα: Πώς θα τον λύσετε σε 1 λεπτό!

Βήμα 1ο: Εντοπίστε το ακριβές σημείο της ενόχλησης. Εάν το «πιάσιμο» βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του αυχένα, τοποθετήστε επάνω στο σημείο το αριστερό σας χέρι. Αντίθετα, εάν το «πιάσιμο» βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του αυχένα, χρησιμοποιήστε το δεξί χέρι.

Βήμα 2ο: Πιέστε δυνατά και σταθερά τον «κόμπο» με τα δάχτυλά σας. Πιθανότατα θα νιώσετε πόνο, όμως θα είναι ανεκτός. Εάν δυσκολεύεστε να φτάσετε τον «κόμπο» με το χέρι σας, χρησιμοποιήστε ένα μπαλάκι του τένις, το οποίο θα στηρίξετε σε ανάμεσα στον αυχένα σας και σε έναν τοίχο.

Βήμα 3ο: Στρίψτε ελαφρώς το κεφάλι σας προς την αντίθετη πλευρά (π.χ. εάν το «πιάσιμο» εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά του αυχένα στρίψτε προς τα δεξιά). Στη συνέχεια σκύψτε διαγώνια, σαν να προσπαθείτε να φτάσετε τη μασχάλη με το πιγούνι σας.

Βήμα 4ο: Επαναλάβετε 20 φορές τα βήματα 1-3.

Βήμα 5ο: Τεντώστε ψηλά τα χέρια και το επάνω μέρος του σώματος σαν να σηκωθήκατε μόλις από το κρεβάτι.

Η ενεργοποίηση του μυός σε συνδυασμό με την πίεση θα λύσουν τον «κόμπο» και θα σας απαλλάξουν από την ενόχληση. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τα πέντε βήματα μέσα στην ημέρα για περισσότερη ανακούφιση και λιγότερες κρίσεις πόνου.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea