Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Κομοτηνή: Ειδική ράμπα για ΑΜΕΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ειδική ράμπα η οποία βάσει ενός μηχανισμού με ειδική καρέκλα τοποθετεί τα άτομα με αναπηρία μέσα στη θάλασσα, έχει τοποθετηθεί από το Δήμο Κομοτηναίων στην παραλία μέσα στο οικισμό του Φαναρίου-την αποκαλούμενη «Ιουλία».

Η ειδική πατέντα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών και λύνει στην κυριολεξία τα χέρια των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν θέματα αναπηριών και κινητικών προβλημάτων, αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται θαλασσινά μπάνια, για την βελτίωση της κατάστασής τους!

Ωστόσο απαιτείται προσοχή, από τους υπόλοιπους λουόμενους και κυρίως να δίνονται οδηγίες από τους γονείς στα μικρά παιδιά που βλέπουν την ειδική ράμπα ως παιχνίδι, να δείχνουμε σεβασμό στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, καθώς συνάνθρωποί μας τις έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά του ο Δήμος Κομοτηναίων κάνει προσπάθειες να δώσει σάρκα και οστά σε ένα παλιότερο όραμά, σύμφωνα με το οποίο οι παραλίες στο Φανάρι και την Αρωγή θα μπορούσαν να υποδέχονται ΑΜΕΑ, με τα κατάλληλα έργα και να γίνει η περιοχή μας τουριστικός προορισμός για ΑΜΕΑ, καθώς βοηθάει το έδαφος.

www.ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea