Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Το κόλπο για να μην σας τρώνε τα μάλλινα ρούχα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το κόλπο για να μην σας τρώνε τα μάλλινα ρούχα

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο ενοχλητική μπορεί να νιώθουμε επάνω στο δέρμα μας μια μπλούζα, ή ένα πουλόβερ ή ένα παλτό, που είναι μάλλινο.

Τα μάλλινα ρούχα προκαλούν κνησμό (φαγούρα) στους περισσότερους ανθρώπους, όταν έρχονται σε απευθείας επαφή με την επιδερμίδα τους. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που έχουν έντονες δερματικές αντιδράσεις στην επαφή με τα μάλλινα ρούχα και εκδηλώνουν κοκκινίλες και εξανθήματα. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι τα μάλλινα ρούχα έχουν ίνες που εξέχουν και “τσιμπάνε” και ερεθίζουν πολύ την επιδερμίδα.

Αν έχετε κι εσείς κάποιο μάλλινο ρούχο που σας προκαλεί μεγάλη φαγούρα, δοκιμάστε αυτή την απλή λύση:

  • Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο νερό και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει καλά.
  • Στη συνέχεια, αποστραγγίξτε το νερό από την λεκάνη και πιέστε απαλά το ρούχο για να βγάλετε το νερό που έχει κρατήσει (Προσοχή: τα μάλλινα ρούχα δεν πρέπει ποτέ να τα στίβετε).
  • Ενώ είναι ακόμα υγρό το ρούχο, βάλτε άφθονη ποσότητα από ένα σαμπουάν conditioner για τα μαλλιά και με απαλές κινήσεις με τα χέρια και δάχτυλα “δουλέψτε” το σαμπουάν καλά στις ίνες του ρούχου.
  • Όσο πιο καλής ποιότητας είναι το μαλακτικό/conditioner για τα μαλλιά, τόσο το καλύτερο. Βεβαιωθείτε ότι ΔΕΝ χρησιμοποιείτε ένα από αυτά τα 2-σε-1 “σαμπουάν και μαλακτικά” μείγματα. Πρέπει να είναι καθαρό μαλακτικό/conditioner για τα μαλλιά και μόνο!
  • Μόλις το έχετε “δούλεψει” καλά σε όλο το ρούχο, αφήστε το να καθίσει στη λεκάνη για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα.
  • Στην συνέχεια ξεπλύνετε το conditioner από το μάλλινο ρούχο και πιέστε το πάλι προσεκτικά για να στεγνώσει όσο γίνεται.
  • Μετά βάλτε το επίπεδο πάνω σε μια πετσέτα για περίπου 24 ώρες. Βεβαιωθείτε ότι ΔΕΝ το έχετε αφήσει δίπλα σε πηγή θερμότητας (πχ καλοριφέρ, κλιματιστικό, σόμπα), επειδή δεν πρέπει να “ξεραθούν” οι ίνες γρήγορα.
  • Όταν το ρούχο στεγνώσει τελείως θα είναι σημαντικά πιο μαλακό.

Φυσικά, αυτό το κόλπο δεν θα εξαλείψει τελείως το “τσίμπημα” που κάνουν τα μάλλινα ρούχα στο δέρμα, αλλά θα τα μαλακώσει αρκετά και θα σας τρώνε πολύ λιγότερο.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr , putthison.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika