Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 2017: Ερχεται για 700.000 δικαιούχους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

oikogeneiako_epidoma

Την υλοποίηση του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) για το 2017 με χρηματοδότηση 760 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο σημερινής της συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, σημειώνοντας ότι το εν λόγω ποσό προέρχεται από το πλεόνασμα που επετεύχθη από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Από το Πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 700.000 πολίτες που ζουν στη φτώχεια και θα εμφορείται από καινοτομίες, όπως τη δυνατότητα του δικαιούχου για άμεση και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της πρόνοιας, ενώ ταυτόχρονα περισσότεροι από το 10% των δικαιούχων θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, η επιλογή του ωφελούμενου θα γίνεται με βάση τα εισοδήματα των τελευταίων 6 μηνών κατά δήλωση του ίδιου, καθώς όπως σημείωσε η κ.Φωτίου «εμείς εμπιστευόμαστε τους πολίτες». Η πλατφόρμα του ΚΕΑ θα είναι συνδεδεμένη με όλα πληροφοριακά συστήματα και θα είναι πολύ εύκολο να συμπληρωθεί. Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης της θα γίνεται γνωστό στον αιτούμενο εάν δικαιούται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα.

Στο ΚΕΑ θα μεταφερθούν όλα τα υπάρχοντα επιδόματα των οποίων το κόστος συνολικά ξεπερνάει τα 8 εκατ. ευρώ για το 2017. Η κ.Φωτίου τόνισε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης «προχωράμε στην πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση με τον Εθνικό Μηχανισμό που θα έχει ως στόχο να μην υπάρχει πολίτης στις ομάδες που ασχολείται η Πρόνοια, που να θέλει να έχει πλήρη πληροφόρηση και αυτόνομη πρόσβαση στις υπηρεσίες της και να μην έχει».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλάει κατά τη διάρκεια της ανοιχτής προσυνεδριακής πολιτικής εκδήλωσης με θέμα: “Μπροστά στο 2ο Συνέδριο: Κόμμα – Κυβέρνηση – Κοινωνία”, που διοργάνωσαν οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κέντρου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Για αυτόν το σκοπό θα δημιουργηθούν 254 Κέντρα σχεδόν σε όλους τους δήμους, τα οποία θα στελεχωθούν από 700 νέους υπαλλήλους που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ. Μέσα από τον «Εθνικό Μηχανισμό», που χαρακτηρίστηκε ως τομή για την Πρόνοια, θα ωφεληθούν άστεγοι, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, άποροι, ΡΟΜΑ και παιδιά. Ο «Εθνικός Μηχανισμός» θα έχει ενιαία πλατφόρμα που θα περιέχει τα δεδομένα για όλους. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μια ενιαία αρχή πληρωμής και απονομής όλων των επιδομάτων.

Η αν.υπουργός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων σχεδιασμών και προθέσεων από τη μεριά του υπουργείου, όπως στον τρόπο αξιολόγησης των ΜΚΟ, ώστε να λειτουργούν με μεγαλύτερη διαφάνεια, στο διαχωρισμό αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων και επίσης έκανε λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της υιοθεσίας και αναδοχής παιδιών με τη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα. Τέλος, η κ.Φωτίου σημείωσε ότι μετά τη δεύτερη αξιολόγηση μέσω και της προσδοκώμενης ανάπτυξης, θα υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησης της φορολογικής πολιτικής, ώστε να ανακουφιστεί και η μεσαία τάξη.

Οικογενειακό επίδομα, τέταρτη δόση, 2016. Πότε θα καταβληθεί;

Προσπάθειες ώστε τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ να καταβληθούν λίγο πριν ή μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων καταβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στόχος των υπηρεσιών του ΟΓΑ είναι η επόμενη καταβολή των Οικογενειακών Επιδομάτων να γίνει πριν τις γιορτές, χωρίς ωστόσο να μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί η ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται, ότι κανονικά η επόμενη καταβολή είναι για τις 20 Ιανουαρίου, αλλά για ευνόητους λόγους καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι οικογένειες που έχουν ανάγκη να τύχουν της οικονομικής αυτής στήριξης πριν τα Χριστούγεννα.

Η επεξεργασία των αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αρμόδιους να υπολογίζουν ότι οι δικαιούχοι της επόμενης, τέταρτης, δόσης μάλλον θα φτάσουν λίγο πάνω από τις 750.000, όταν ο αντίστοιχος αριθμός για την προηγούμενη καταβολή έφτασε τις 717.000.

fortunegreece.com  , madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

«Τρέχει» το επίδομα με 600 ευρώ στο χέρι: Προλαβαίνεις την αίτηση, έχει μόνο 2 προϋποθέσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika