Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος μετάδοσης βακτηρίου από σκύλο σε άνθρωπο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κίνδυνος μετάδοσης βακτηρίου από σκύλο σε άνθρωπο.

Ένα βακτήριο που μεταφέρεται από σκύλους που δεν έχουν στειρωθεί, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα γρίπης στους ανθρώπους και να θέσει σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η λοίμωξη από τη βρουκέλωση είναι συνήθως διαδεδομένη από ζώα όπως τα πρόβατα, τα βοοειδή, οι αίγες και οι χοίροι.

Ένα στέλεχος, ωστόσο, του βακτηριδίου που φέρουν τα σκυλιά – Brucella canis – θα μπορούσε να είναι ευρέως διαδεδομένο στους ανθρώπους, προειδοποίησε ο επικεφαλής ερευνητής Martha Hensel, κτηνίατρος με το Πανεπιστήμιο Texas A & M.

“Δεν γνωρίζουμε πραγματικά πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Hensel. “Οι πληροφορίες που πρέπει να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία είναι ξεπερασμένες, τουλάχιστον – περίπου 30 έως 40 ετών”.

Το B. canis μεταφέρεται από σκύλους που μπορούν ακόμα να αναπαραχθούν, σημειώνει ο Hensel. Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς τα βακτηρίδια μπορεί να εξαπλωθούν στους ανθρώπους, αλλά πιθανότατα αυτό συμβαίνει έπειτα από επαφή με αναπαραγωγικά όργανα ή ούρα. Οι άνθρωποι που χειρίζονται τακτικά αυτά τα σκυλιά – κτηνίατροι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτές – κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από βρουκέλλωση, είπε ο κ. Hensel.

Μόλυνση

Η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων είναι ένας πιθανός παράγοντας κινδύνου για τη μόλυνση, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τα άτομα με υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα, εξήγησε ο Hensel και οι συνεργάτες της.

Οι ερευνητές τόνισαν μερικές μελέτες περιπτώσεων:

Ένα 3χρονο κορίτσι της Νέας Υόρκης εκδήλωσε βρουκέλλωση το 2012, έπειτα από έκθεση σε ένα μολυσμένο κουτάβι που είχε αγοραστεί από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
Αρκετά άτομα με HIV έχουν αναπτύξει βρουκέλλωση τα τελευταία χρόνια, όλα συνδέονται με σκυλιά που τούς ανήκουν, τα οποία στη συνέχεια διαγνώστηκαν με μόλυνση με B. canis.
“Ένας μέσος, υγιής ενήλικας πιθανότατα δεν θα νοσούσε, εκτός εάν είχε εκτεθεί σε μία πραγματικά υψηλή συγκέντρωση βακτηριδίων”, δήλωσε ο Hensel.

Βουκέλλωση

Η βρουκέλλωση προκαλεί κατά κύριο λόγο συμπτώματα παρόμοια με την ασθένεια της γρίπης, τον ιδρώτα, την κούραση, τον πονοκέφαλο και τον πόνο των μυών, σύμφωνα με τα Κέντρα των ΗΠΑ για τον Έλεγχο και Πρόληψη των Ασθενειών.

Η ασθένεια μπορεί επίσης να προκαλέσει μακροχρόνια ή επαναλαμβανόμενα συμπτώματα, όπως αρθρίτιδα, οίδημα των όρχεων, οίδημα της καρδιάς, νευρολογικά συμπτώματα και χρόνια κόπωση.

Η βρουκέλλωση μπορεί επίσης να σημαίνει πρόβλημα για την εγκυμοσύνη, δήλωσε ο Δρ. Amesh Adalja, ανώτερος μελετητής του Κέντρου Υγείας Ασφαλείας του Johns Hopkins.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika