Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος για τους άντρες τα παπούτσια χωρίς κάλτσες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η μόδα πολλές φορές επιτάσσει επιλογές που δεν συμβάλλουν στην καλή μας υγεία, από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και τις υπερμεγέθεις τσάντες μέχρι τα στενά παντελόνια.

Και ενώ συνήθως στο «στόχαστρο» των ειδικών μπαίνουν οι γυναίκες, αυτή τη φορά είναι μια μόδα μεταξύ των αντρών που λαμβάνει αρνητική κριτική.

Ο λόγος για τη μόδα που θέλει τους άντρες να φοράνε τόσο τα επίσημα όσο και τα casual και τα αθλητικά παπούτσια τους χωρίς κάλτσες.

Κίνδυνος για τους άντρες τα παπούτσια χωρίς κάλτσες

Σύμφωνα με το Κολέγιο Ποδιάτρων, η συνήθεια αυτή ευνοεί όχι μόνο την έντονη κακοσμία των ποδιών αλλά και την ανάπτυξη μυκήτων.

Όπως αναφέρει η ποδίατρος Έμμα Στέφενσον στην εκπομπή Newsbeat του BBC, τα πόδια παράγουν σε καθημερινή βάση τεράστια ποσότητα ιδρώτα κι έτσι η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του παπουτσιού ευνοεί τις λοιμώξεις από μύκητες, όπως το «πόδι του αθλητή». Η ειδικός προσθέτει πως βλέπει τον τελευταίο καιρό όλο και συχνότερα νέους ηλικίας 18-25 ετών να εμφανίζουν προβλήματα λόγω του ότι φοράνε τα παπούτσια τους χωρίς κάλτσες ή επειδή τα παπούτσια που επιλέγουν δεν εφαρμόζουν σωστά.

Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να φορέσετε τα παπούτσια σας χωρίς κάλτσες, η Στέφενσον δίνει τρία πρακτικά tips: Ψεκάστε ανθιδρωτικό στα πέλματά σας πριν φορέσετε τα παπούτσια, φορέστε τα παπούτσια για όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα και έχετε τον νου σας για τυχόν πληγές ή πόνους στα πόδια ώστε να απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@