Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κι όμως τα τσόφλια των αυγών τρώγονται. Η άγνωστη θρεπτική τους αξία!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κι όμως τα τσόφλια των αυγών τρώγονται

Κι όμως τα τσόφλια των αυγών τρώγονται. Η άγνωστη θρεπτική τους αξία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πετάει τα τσόφλια μετά την κατανάλωσή των αυγών.

Ωστόσο η κατανάλωση του κελύφους των αυγών διαθέτει θρεπτική αξία, καθώς αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο. Ένα τσόφλι αυγού περιέχει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου, δηλαδή 2 με 4 φορές την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Δεν πρέπει, όμως, να καταναλώνονται ωμά. Αρχικά βράστε τα τσόφλια για να σκοτώσετε τους μικροοργανισμούς που μπορεί να περιέχουν και στη συνέχεια ψήστε τα στο φούρνο περίπου στους 90 βαθμούς Κελσίου για 10 με 15 λεπτά.

Έπειτα τρίψτε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Μπορείτε να τα προσθέσετε στη ζύμη της πίτσας, του ψωμιού και των ζυμαρικών.

Έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πόνο της γεροντικής οστεοπόρωσης. Πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να είναι επιβλαβής.

 

newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης