Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΚΕΑ: Λύση για να μην το χάνουν Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι απο τα Επιδόματα του ΟΓΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δικαίωμα στο Κοινωνικό Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επιδιώκουν οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, να παράσχουν και σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, που το χάνουν, λόγω χορήγησης άλλων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ σύμφωνα με πληροφορίες .

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περίπου 35 – 40.000 τέτοιες οικογένειες που, είτε κινδυνεύουν, είτε χάνουν το ΚΕΑ επειδή στα εισοδήματά του τελευταίου εξαμήνου πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης, προσμετρώνται και τα οικογενειακά επιδόματα.

Ουσιαστικά πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών που χορηγούνται από τον ΟΓΑ και τα οποία έρχονται τώρα,  να λειτουργούν ως εμπόδιο στη χορήγηση μιας άλλης κοινωνικής παροχής.

Βέβαια, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία που διέπει τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες, τα επιδόματα που λαμβάνουν είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, ενώ δεν πρέπει να προσμετρώνται στο συνολικό εισόδημα. Όμως για το ΚΕΑ δεν έχει υπάρξει ακόμα, αυτή η ειδική πρόβλεψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η συγκεκριμένη, καινούργια παροχή για όσους, εάν δεν λάμβαναν οικογενειακά επιδόματα, θα πληρούσαν το εισοδηματικό κριτήριο.

Σημειώνεται ότι σχετική ερώτηση έχει ήδη υποβληθεί στη Βουλή από το βουλευτή της ΝΔ, κ. Σταύρο Καλαφάτη. Μάλιστα, στην ερώτηση επισημαίνεται με νόημα ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη σε οικογένειες οι οποίες από την πλευρά τους, συνδράμουν στο να περιοριστεί το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα.

Του Βασίλη Αγγελόπουλου ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Όλοι οι νέοι μισθοί και τα επιδόματα – Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

newsitamea

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika