Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καταναλώστε ένα Ζεστό Ρόφημα Μπανάνας πριν πάτε για Ύπνο και θα κοιμηθείτε Καλύτερα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πάντα είναι πολύ δελεαστική η κατανάλωση ενός μικρού σνακ πριν τον ύπνο. Παρόλα αυτά, σίγουρα αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό σας. Φυσικά, θα μπορούσατε να καταλήξετε στην ιδανικότερη επιλογή πριν κοιμηθείτε – να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα – όμως δεν ικανοποιεί πάντοτε αυτή η επιλογή. Τώρα, οι ειδικοί προτείνουν ένα συγκεκριμένο φρούτο, που είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε.

Αυτά είναι τα οφέλη της μπανάνας ως βραδινό σνακ: η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο που συντελούν και τα δύο στη χαλάρωση των μυών και ανακουφίζουν τον οργανισμό. Επίσης, το φρούτο αυτό περιέχει τρυπτοφάνη και μελατονίνη, που συντελούν θετικά στον ύπνο.

Παρακάτω, προτείνεται μία υπέροχη συνταγή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο εξεζητημένο από μία απλή μπανάνα. Κόψτε και τα δύο άκρα της μπανάνας και βάλτε την σε ένα δοχείο με νερό που βράζει, χωρίς να την ξεφλουδίσετε. Καθώς η φλούδα χρησιμοποιείται στη συνταγή, συνιστάται εδώ η χρήση μπανάνας χωρίς παρασιτοκτόνα βιολογικής καλλιέργειας .

Βράστε την για 10 λεπτά έτσι ώστε το νερό να εμποτιστεί από το άρωμά της. Στη συνέχεια, μπορείτε να χύσετε το νερό σε μία κούπα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κανέλα για να γίνει το ρόφημα ακόμη πιο απολαυστικό. Επίσης, μπορείτε να φάτε τη βρασμένη μπανάνα – με  τη φλούδα – αφού χρησιμοποιήσετε το νερό.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ακόμη πιο απολαυστικό, ιδού μία ακόμη πιο νόστιμη συνταγή που θα ικανοποιήσει τις ορέξεις σας και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Πολτοποιήστε τη μπανάνα (χωρίς να τη ξεφλουδίσετε) και προσθέστε μέλι. Θερμάνετε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Να ανακατέψετε το μείγμα καλά.

Προσθέστε ένα φλιτζάνι γάλα και στη συνέχεια λίγο επιπλέον μέλι και κανέλα. Συνεχίστε να θερμαίνετε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι. Ανακατέψτε καλά (όμως μη γεμίσετε το μπλέντερ πάνω από το μισό). Ενώ κρατάτε το καπάκι του μπλέντερ, πολτοποιήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέστε άλλο μισό φλιτζάνι με γάλα και ανακατέψτε και πάλι. Θα έχετε φτιάξει ένα εύγευστο μιλκσέικ με μπανάνα και μέλι.

Ο λόγος για τον οποίο το γάλα και το μέλι βοηθούν στη δημιουργία ενός τόσο εύγευστου σνακ είναι ότι λόγω του συνδυασμού τους, η ποσότητα της τρυπτοφάνης που φτάνει στον εγκέφαλο είναι πολύ μεγάλη – όπως και της μπανάνας.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας- remedydaily.com – Πηγές LECIC VIA SHUTTERSTOCK, LIVESTRONG, THE HEARTY SOULORGANIC FACTS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea