Newsitamea.gr
AMEA news

Καταδικαστική Απόφαση εναντίον Οδηγού Αστικού Λεωφορείου και επιδίκαση Αποζημίωσης σε Άτομο με Αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καταδικαστική Απόφαση εναντίον Οδηγού Αστικού Λεωφορείου και επιδίκαση Αποζημίωσης σε Άτομο με Αναπηρία από το Πρωτοδικείο Καβάλας εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητος και απρεπούς συμπεριφοράς.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας με πρόσφατη απόφασή του καταδίκασε οδηγό Λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας για την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά, που επέδειξε προς άτομο με αναπηρία, μέλος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε τον χειμώνα του 2014, όταν ο εν λόγω οδηγός με ανάρμοστο τρόπο και υβριστικές εκφράσεις, αποβίβασε Άτομο με Νοητική Αναπηρία, απωθώντας τον με τη βία από τις σκάλες του λεωφορείου και απαγορεύοντάς του να ξαναχρησιμοποιήσει το δικό του λεωφορείο, παρόλες τις αντιδράσεις των υπόλοιπων επιβατών, που παρακολουθούσαν έκπληκτοι και αποσβολωμένοι το περιστατικό. Παρεμφερή δε περιστατικά εναντίον του ίδιου μέλους του

Συλλόγου μας επαναλήφθηκαν και στη συνέχεια, δίχως ο εν λόγω οδηγός να συμμορφωθεί ακόμη και σε σχετική εξώδικη πρόσκλησή μας.

Ως Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ν. Καβάλας μας θλίβει, μας προβληματίζει και μας απογοητεύει γενικότερα το γεγονός παρόμοιων συμπεριφορών στις μέρες μας, ιδιαίτερα όμως από εργαζομένους και επιχειρήσεις, που αναλαμβάνουν την λειτουργία μέσων μαζικής μεταφοράς και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες πολίτες καθημερινά. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, του οποίου επελήφθη η Δικαιοσύνη, αποτελεί ένα ατυχές γεγονός, που το καταδικάζουν επισήμως και η ίδια η Διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, καθώς και η πλειοψηφία των οδηγών του, που αποτελούν υπόδειγμα ευγένειας και συμπεριφοράς προς το επιβατικό κοινό τους.

Ευελπιστούμε, ότι αυτή η απόφαση θα λειτουργήσει ως γνώμονας και παραδειγματισμός για την αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών, που δεν συνάδουν σε πολιτισμένες χώρες και αποτελούν κατάλοιπα παρελθόντων ετών και απολίτιστων κοινωνιών.

Επιτέλους λοιπόν θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι τα άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες, δεν είναι απροστάτευτοι περιθωριοποιημένοι πολίτες, αλλά πολίτες με ίσα δικαιώματα και αποδοχή από τις κοινωνίες, που ζουν με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε πάνω από όλα τον δικηγόρο του Συλλόγου μας κύριο Μιχάλη Τικόπουλο, που ανέλαβε και διεκπεραίωσε την συγκεκριμένη διαδικασία και μάλιστα αφιλοκερδώς, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ο σύλλογός μας, αλλά ούτε και η οικογένεια, που βίωσε την άσχημη αυτή εμπειρία.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea