Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καρύδια: Η συμβολή τους στην υγεία του πεπτικού

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η συχνή κατανάλωση καρυδιών μπορεί να είναι επωφελής για την υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς συμβάλλει στην αύξηση των καλών βακτηρίων του εντέρου.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε αμερικανική μελέτη που έγινε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα.

Στα πειράματα που έκαναν οι επιστήμονες με τυχαία επιλογή χορήγησαν σε αρουραίους είτε μια διατροφή που περιείχε καρύδια σε ποσότητα ίση με μισό φλιτζάνι για τους ανθρώπους, καθημερινά, είτε μια διατροφή χωρίς καρύδια για έως 10 εβδομάδες.

Καρύδια: Η συμβολή τους στην υγεία του πεπτικού

Η εμπλουτισμένη με καρύδια διατροφή συντέλεσε στην αύξηση των ωφέλιμων βακτηριδίων Lactobacillus, Roseburia, και Ruminococcaceae.

Η Δρ Λόρι Μπαϊερλεϊ και οι συνεργάτες της υποστηρίζουν ότι τα καρύδια δρουν ως πρεβιοτικά συντελώντας στη θρέψη και ανάπτυξη των καλών βακτηρίων που διατηρούν υγιές το πεπτικό σύστημα.

«Η υγεία του πεπτικού είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο έρευνας και παρατηρούμε ότι η μεγαλύτερη βακτηριακή ποικιλία συντελεί και σε καλύτερη υγεία, ενώ η μικρή ποικιλία έχει σχετιστεί με καταστάσεις, όπως η παχυσαρκία και τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου. Η μελέτη μας δείχνει ότι μια διατροφή με καρύδια συντελεί σε συνολικά σημαντική αύξηση της ποικιλίας των βακτηρίων στο έντερο», εξηγεί η ερευνήτρια.

Αιτιολογώντας την επωφελή επίδραση των καρυδιών στην υγεία του πεπτικού, η Δρ Μπαϊερλεϊ εξηγεί ότι τα βιοενεργά συστατικών των συγκεκριμένων ξηρών καρπών συντελούν στο καλό αποτέλεσμα.

«Τα καρύδια είναι οι μόνοι ξηροί καρποί που περιέχουν σημαντική ποσότητα α-λινολεϊκού οξέος (2,5 γραμμάρια ανά 28 γραμμάρια καρυδιών), ενώ είναι και πλούσια πηγή πρωτεΐνης (4 γραμμάρια ανά μερίδα) και φυτικών ινών (2 γραμμάρια ανά μερίδα)», τονίζει.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou