Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου το περπάτημα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι πάσχοντες από καρκίνο ακόμη και προχωρημένης μορφής, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου αν περπατούν καθημερινά με γρήγορο βήμα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, μελέτησαν 992 εθελοντές οι οποίοι έπασχαν από τρίτου σταδίου καρκίνο του παχέος εντέρου, δηλαδή από καρκίνο ο οποίος είχε αρχίσει να εξαπλώνεται από την θέση όπου είχε πρωτοαναπτυχθεί.

Όλοι οι ασθενείς, οι οποίοι είχαν υποβληθεί στην καθιερωμένη θεραπεία για τη νόσο τους, συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και εν γένει τον τρόπο ζωής τους.

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου το περπάτημα

Όσοι από αυτούς γυμνάζονταν με μέτρια ένταση επί 150 λεπτά την εβδομάδα και επιπλέον τρέφονταν υγιεινά, περιορίζοντας το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος, καθώς και τα πολλά λιπαρά και τα τηγανητά, είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 7 χρόνια.

Οι ασθενείς αυτοί είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα χωρίς ενδείξεις της νόσου.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «οι ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου που φροντίζουν να έχουν υγιές σωματικό βάρος, γυμνάζονται τακτικά και ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά και φρούτα, φτωχή σε κόκκινα/επεξεργασμένα κρέατα και με μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ, έχουν μεγαλύτερη επιβίωση απ’ ό,τι οι ασθενείς που δεν υιοθετούν αυτές τις συμπεριφορές».

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea