Newsitamea.gr
ΔΙΑΒΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κάντε αυτό και δείτε τι θα συμβεί με το σάκχαρό σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κάντε αυτό και δείτε τι θα συμβεί με το σάκχαρό σας.

Είτε έχετε διαβήτη τύπου 1 είτε 2, γνωρίζετε πόσο δύσκολη είναι η διατήρηση του επιπέδου της ινσουλίνης σας.

Είναι κάτι που έχετε συνεχώς στο νου σας από τη στιγμή που ξυπνάτε μέχρι να πέσετε για ύπνο. Παρόλο που για όλους είναι σημαντική η υγιεινή διατροφή, ειδικά όσοι έχουν διαβήτη πρέπει να προσέχουν πολύ γιατί οι συνέπειες μπορεί να είναι άσχημες.

Και αυτό επειδή ο διαβήτης επηρεάζει τον τρόπο που ο οργανισμός χρησιμοποιεί και επεξεργάζεται το σάκχαρο.

Όταν το επίπεδο του σακχάρου του αίματος ενός διαβητικού είναι πολύ υψηλό, το άτομο μπορεί να εμφανίσει πονοκέφαλο, δυσκολία συγκέντρωσης και θολούρα στην όραση. Το υψηλό σάκχαρο μπορεί να προκαλέσει και λοιμώξεις και ειδικά στο δέρμα και στα ούλα. Όταν το σάκχαρο είναι πολύ χαμηλό, το άτομο μπορεί να εμφανίσει τρεμούλα, εφίδρωση, ρίγη, σύγχυση, ευερεθιστότητα και ταχυκαρδία. Υπάρχουν πολλές χειροποίητες θεραπείες για τον έλεγχο του επιπέδου της ινσουλίνης και του σακχάρου. Εάν εφαρμόσετε κάποια ή και όλες από τις παρακάτω χειροποίητες θεραπείες, μπορείτε να είστε πιο βέβαιοι ότι κάνετε υγιεινές επιλογές.

  1. Κανέλα. Αυτό το μπαχαρικό βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνει το σάκχαρο του αίματος και συμβάλει στον έλεγχο του βάρους. Δοκιμάστε να προσθέσετε αλεσμένη κανέλα στον πρωινό σας καφέ ή αναμείξτε την με βρώμη, γιαούρτι ή χωριάτικο τυρί. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τσάι κανέλας με κλαδάκια από το μπαχαρικό.
  1. Τζίνσενγκ. Η ρίζα του τζίνσενγκ συμβάλει στην ομαλοποίηση του επιπέδου του σακχάρου σε όσους πάσχουν από διαβήτη και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Χρησιμοποιείται για χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική και τελευταία είναι δημοφιλές και στο δυτικό κόσμο.
  1. Μπρόκολο. Το μπρόκολο περιέχει μία σύνθετη ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη, η οποία μπορεί να ανατρέψει τις βλάβες που προκαλεί ο διαβήτης στα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς. Οι διαβητικοί είναι κατά πέντε φορές περισσότερο επιρρεπείς στις καρδιαγγειακές ασθένειες που σχετίζονται με τα κατεστραμμένα αιμοφόρα αγγεία. Επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντική για τους διαβητικούς η διατήρηση της υγείας της καρδιάς από ό,τι για τους μη.
  1. Φασκόμηλο. Σύμφωνα με μία Πορτογαλική έρευνα, έχει βρεθεί ότι το φασκόμηλο έχει αντιδιαβητική δράση και μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Το τσάι φασκόμηλου μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ρυθμίσουν το σάκχαρο και το επίπεδο της ινσουλίνης τους. Επίσης, ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος.
  1. Πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλη, μία ισχυρή αντιοξειδωτική και υπογλυκαιμική σύνθετη ουσία που συμβάλει στον έλεγχο του σακχάρου και του επιπέδου της ινσουλίνης. Ο καλύτερος τρόπος να επωφεληθείτε από το πράσινο τσάι είναι να πίνετε ένα φλιτζάνι με βρασμένο τσάι πριν από κάθε γεύμα.
  1. Μπιζέλια. Τα λαχανικά που δεν περιέχουν άμυλο, όπως τα μπιζέλια, μπορούν να σας χορτάσουν και να παρεμποδίσουν την αύξηση του σακχάρου. Άλλα μη αμυλούχα λαχανικά είναι η αγκινάρα, τα σπαράγγια, τα παντζάρια, τα καρότα και το σέλινο.
  1. Λιναρόσπορος. Ο λιναρόσπορος μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στους διαβητικούς έπειτα από τα γεύματα κατά 28% περίπου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό επειδή οι σπόροι του λιναριού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες, κυρίως επειδή είναι μικροσκοπικοί. Βοηθούν στην πέψη όπως και στη σωστή απορρόφηση λιπών και σακχάρου. Για να επωφεληθείτε κατά το δυνατό από το σπόρο του λιναριού, καταναλώνετε ένα κουτάλι της σούπας αλεσμένης σκόνης λιναρόσπορου κάθε πρωί, με άδειο στομάχι και ένα ποτήρι με χλιαρό νερό.  
  1. Καστανό ρύζι. Το καστανό ρύζι και άλλοι σπόροι ολικής αλέσεως συμβάλουν στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος. Και αυτό επειδή το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε ίνες και έχει μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη από ό,τι το λευκό, που δεν έχει καθόλου θρεπτικά στοιχεία. Σε μία έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, βρέθηκε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης λευκού ρυζιού και του κινδύνου αύξησης του διαβήτη. Επιπλέον, το καστανό ρύζι περιέχει σημαντικά θρεπτικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, που είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση της έκκρισης της ινσουλίνης από το πάγκρεας όπως και για τη ρύθμιση του σακχάρου γενικότερα.

Είτε είστε διαβητικοί είτε όχι, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις θεραπείες. Αν προτιμήστε το καστανό ρύζι από το λευκό, εάν πίνετε πράσινο τσάι ή φασκόμηλο και εάν καταναλώνετε μπιζέλια και μπρόκολο μπορείτε εύκολα να συμβάλετε στη μείωση του επιπέδου του διαβήτη και να ελέγχετε καλύτερα το σάκχαρο και την ινσουλίνη σας.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

** Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Πηγή κειμένου και εικόνας  remedydaily.com

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou