Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Καλλιτέχνης που χάνει τα άκρα του σε τραγικό ατύχημα, βρίσκει έναν υπέροχο τρόπο για να ζωγραφίζει αριστουργήματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι καλλιτέχνες είναι γνωστοί για τη δημιουργικότητά τους και για την ικανότητά τους να ξεπερνούν δύσκολες καταστάσεις. Πολλοί από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στην ιστορία έπρεπε να περάσουν δύσκολες στιγμές πριν αναγνωριστούν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κοπιάζει αυτός ο νεαρός καλλιτέχνης για να φτιάξει τα δημιουργήματά του.

Ο Ahmad Prayoga  είναι ένας 19χρονος που ζει στη βόρεια Sumatra, στην Ινδονησία. Πάντοτε λάτρευε τη ζωγραφική. Όμως, πριν από 2 χρόνια ήρθε αντιμέτωπος με ένα απροσδόκητο εμπόδιο. Εξαιτίας ενός τρομερού ατυχήματος, έμεινε χωρίς άκρα, χέρια και πόδια. Φαινόταν πως δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει καλλιτέχνης, όμως δεν παραιτήθηκε. Βρήκε έναν νέο τρόπο για να εκφράσει τη δημιουργικότητά του, συνεχίζοντας τη ζωγραφική που αγαπούσε τόσο πολύ.

Ο Ahmad εργαζόταν ως πλανόδιος πωλητής στη βόρεια Sumatra μέχρι το Μάιο του 2015. Όλα άλλαξαν όταν κατά λάθος άγγιξε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο. Το καλώδιο τού προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα και έχασε όλα του τα άκρα. Παρόλο που φαινόταν αδύνατο να συνεχίσει το πάθος του για τη ζωγραφική, ήταν αποφασισμένος να βρει τον τρόπο.

Ο νέος καλλιτέχνης ανακάλυψε μία νέα μέθοδο ζωγραφικής. Κρατούσε το πινέλο στο στόμα του και ζωγράφιζε κουνώντας το στόμα του ή και κάποιες φορές όλο του το κεφάλι. Τώρα, ο Ahmad είναι άσσος στη νέα του τεχνική. Η αγάπη του για την τέχνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

«Θέλω να γεμίσω τη ζωή μου με χρώματα», ανέφερε ο Ahmad. «Η ζωγραφική με ελευθερώνει  και είναι ένας λόγος για τον οποίο ζω».

Ο Ahmad είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης. Κυρίως ζωγραφίζει τοπία αλλά είναι άσσος στο να απεικονίζει και άλλες φυσικές ομορφιές. Μπορεί να συνθέσει πολλά χρώματα και να χρησιμοποιήσει βούρτσες διαφόρων μεγεθών, κάτι που δεν το καταφέρνουν πολλοί.

Οι πίνακες του Ahmad είναι πολύ όμορφοι. Ο καλλιτέχνης προτιμά να χρησιμοποιεί σκούρα και παστέλ χρώματα, δίνοντας έτσι φυσικότητα στα τοπία που απεικονίζει.

Είναι περήφανος για τα έργα του και αυτό φαίνεται στη λεπτομέρεια και τις λεπτές πινελιές με τις οποίες απεικονίζει κάθε σκηνή.

Ο Ahmad  αποτελεί έμπνευση για όσους έχουν μεγάλα όνειρα. Ακόμη και με τόσα εμπόδια, ήταν αποφασισμένος να κυνηγήσει τα όνειρά του. Τα κίνητρα και η αφοσίωσή του μας υπενθυμίζουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν πιστεύει κανείς στον εαυτό του.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου, εικόνων και βίντεο shareably.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika