Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καλύτερο και από το υπνωτικό χάπι – Συνταγή με Τσάι από Μπανάνα και Κανέλα για ΚΑΛΎΤΕΡΟ ύπνο!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

boil-banana-tea

Βράσε μπανάνες, και πιες το ζουμί … Θα εκπλαγείτε απο τα αποτελέσματα!

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ; Σε όλους μας έχει συμβεί κάποιες φορές. Με τόσο άγχος που μας δημιουργεί ο μοντέρνος τρόπος ζωής, μπορεί να δυσκολευόμαστε να αποκοιμηθούμε, να πέσουμε σε βαθύ ύπνο και να ξυπνήσουμε νιώθοντας ξεκούραστοι. Το άγχος και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τα κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές επηρεάζουν. Το έντονο φως και πολλοί άλλοι παράγοντες ενδέχεται να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και τις ορμόνες του ύπνου. Συνεπώς, όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στην ποιότητα του ύπνου.

Πολλοί διαφορετικοί παράγοντες, εξωτερικοί και εσωτερικοί, ενδέχεται να επηρεάσουν τον εγκέφαλό σας, τις ορμόνες και το νευρικό σύστημα αλλάζοντας τις συνήθειες του ύπνου ή στερώντας μας από έναν ποιοτικό ύπνο.

Το ευκολότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε ένα υπνωτικό χάπι, όμως είναι καλή αυτή η λύση; Βραχυπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει, όμως, μακροπρόθεσμα, παρακωλύετε την υγεία του οργανισμού σας όπως και τις φυσικές του ικανότητες.

Είναι γνωστό πως τα υπνωτικά χάπια επιφέρουν παρενέργειες  όπως αίσθηση ζάλης, δυσκοιλιότητα, στομαχόπονο, δυσκολίες μνήμης όπως και βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτό δε χωράει αμφισβήτηση. Όταν στερείστε τον ύπνο, ο οργανισμός σας δεν μπορεί να λειτουργήσει με όλες του τις δυνάμεις. Η γνωστική σας ικανότητα ως προς τη σκέψη καθώς και η ενέργειά σας μειώνονται. Επίσης, ενέχει ακόμη μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών και προβλημάτων υγείας όπως της παχυσαρκίας, του διαβήτη και του καρκίνου.

Χρειάζεστε έναν καλό, βραδινό ύπνο. Έτσι, θα νιώσετε και θα λειτουργήσετε καλύτερα. Επιπλέον, θα αποφύγετε την εμφάνιση ασθενειών εάν κοιμάστε για τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. Σίγουρα, δεν θα θέλετε να έχετε παρενέργειες από τα υπνωτικά χάπια. Άρα, τι μπορείτε να κάνετε; Μάθετε για το τσάι με μπανάνα και κανέλα!

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο. Όμως, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι η φλούδα της μπανάνας έχει ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα καλίου και μαγνησίου απ’ ό,τι το ίδιο το φρούτο, παρόλο που συχνά τη θεωρούμε άχρηστη και την πετάμε. Όχι πλέον, όμως!

Με αυτήν την απλή συνταγή, θα ωφεληθείτε από το κάλιο και το μαγνήσιο που βρίσκονται στη φλούδα της μπανάνας. Αυτά τα συστατικά ωφελούν το νευρικό σύστημα και είναι τα πλέον κατάλληλα για τη χαλάρωση των μυών. Πράγματι, το μαγνήσιο είναι το σημαντικότερο μεταλλικό στοιχείο που βοηθάει στη χαλάρωση των μυών και συντελεί στη μείωση των κραμπών στους μύες όπως και των άλλων πόνων.

Όταν έχετε άγχος, ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεταλλικό στοιχείο που μειώνεται πρώτο στον οργανισμό σας; Σωστά το μαντέψατε! Το μαγνήσιο. Το στοιχείο αυτό είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση του άγχους και έτσι μπορείτε να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε.

Η κανέλα είναι πολύ χρήσιμη καθώς είναι ένα από τα αποδοτικότερα στοιχεία που συντελεί στην εξισορρόπηση του σακχάρου του αίματος. Όταν έχει εξισορροπηθεί το επίπεδο του σακχάρου, οι ορμόνες μπορούν να λειτουργήσουν με έναν τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να έχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Εάν δεν είναι σταθμισμένο το σάκχαρο, ίσως να νιώθετε ανησυχία το βράδυ ή και κούραση την ημέρα.

Εάν εκμεταλλευτείτε τις θεραπευτικές ιδιότητες της μπανάνας, της φλούδας της καθώς και της κανέλας, θα μπορέσετε να καταπολεμήσετε ριζικά την αϋπνία όπως και άλλες διαταραχές του ύπνου. Και αυτό θα είναι προς όφελός σας.

Παρακάτω, θα δούμε τη συνταγή:

Υλικά:

– 1 οργανική μπανάνα (με τη φλούδα)

– 1 μικρό κατσαρολάκι με νερό

– λίγη κανέλα (εάν θέλετε)

Βήμα 1: Απλώς κόψτε και τα δύο άκρα της μπανάνας (πάνω και κάτω), όπως φαίνεται στην εικόνα:

cut-off-banana-ends

Βήμα 2: Βάλτε τη μπανάνα σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό. Εάν το νερό είναι από πηγή η απεσταγμένο, ακόμη καλύτερα!

Βράστε την για περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίστε και λίγη κανέλα στο νερό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη στέβια, για να γίνει περισσότερο γλυκιά. Η στέβια βοηθάει στην εξισορρόπηση του επιπέδου του σακχάρου του αίματος και δεν θα το εκτινάξει στα ύψη πριν κοιμηθείτε.

boil-banana-tea-fi

Βήμα 3: Προσθέστε περισσότερη κανέλα, αν θέλετε, και απολαύστε το τσάι!

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε και να φάτε μία βραστή μπανάνα πασπαλισμένη με κανέλα, την επόμενη μέρα, αν θέλετε! (Θα σας συνιστούσαμε την επόμενη μέρα καθώς δεν θα ήταν καλό να επιβαρύνετε το στομάχι σας και να γίνει η πέψη πριν το βραδινό ύπνο).

cinnamon-banana-sleep-tea

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων www.davidwolfe.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika