ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Καλή Σχολική Χρονιά!!! Με συμβουλές οδικής ασφάλειας για όλους – αξίζει

kali-sxoliki-xronia-me-sumboules-odikis-asfaleias-gia-olous-aksizei

Ανοίγουν τα σχολεία!!!Είμαστε όλοι έτοιμοι; Γονείς, μαθητές και οδηγοί; Τι λέτε; Αξίζει να δώσουμε έμφαση σε αυτονόητα καθημερινά θέματα οδικής ασφάλειας, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά; Θεωρώ πως ναι.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αλλά και στις γνώριμες διαδρομές από και προς το σχολείο.

Οι αποστάσεις που διανύουν τα παιδιά είναι συχνά μικρές και η διαδρομή σπίτι-σχολείο γίνεται γρήγορα οικεία, ωστόσο δε θα πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών όλων των ηλικιών, ακόμα και μετά την ηλικία όπου τα παιδιά μπορούν πλέον να κινούνται με τα πόδια, τα ΜΜΜ ή και δικά τους μέσα (π.χ. ποδήλατο) χωρίς την επίβλεψη του γονέα.

Για τους γονείς που τα παιδιά τους θα πάνε πρώτη φορά στο σχολείο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αφιερώσουν χρόνο στην κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγησή τους. Για τα μικρά παιδιά, κάθε διαδρομή από το σπίτι προς στο σχολείο αποτελεί μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία και ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής…

Loading...

Καλή σχολική χρονιά!!!


 

www.sport-fm.gr   , www.driveandtravel.gr

loading...
loading...