Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Κακοσμία πελμάτων: Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο με θετικές εμπειρίες, παραλίες, διακοπές και ξεκούραση.

Υπάρχουν όμως και λιγότερο ευχάριστα θέματα που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Μετά από ένα μακρύ περίπατο ή μια βόλτα με το ποδήλατο για παράδειγμα, επιστρέφετε σπίτι και όταν βγάζετε τα παπούτσια σας, έρχεστε αντιμέτωποι με την κακοσμία των ποδιών.

Δυσάρεστο μεν, αλλά η επιστήμη βρήκε τον τρόπο να το αντιμετωπίσετε.

Μελέτη που έγινε εντός του 2017 βρήκε ότι οι κάλτσες με προσθήκη οξειδίου του χαλκού, μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την κακοσμία του ιδρώτα. Οι ερευνητές έδωσαν σε αθλητές που έπασχαν από μυκητιάσεις των ποδιών (κατάσταση γνωστή και ως «πόδι του αθλητή») τρία ζευγάρια κάλτσες με οξείδιο του χαλκού και τους ζήτησαν να τις χρησιμοποιήσουν επί τρεις μήνες όπως θα έκαναν με τις κοινές κάλτσες.

Οι μυκητιάσεις στα δάχτυλα των ποδιών είναι εξαιρετικά μεταδοτικές, ενώ κατά τους θερινούς μήνες ο κίνδυνος αυξάνεται πολύ λόγω των επισκέψεων σε πισίνες ή στη θάλασσα, όπου ο πολλαπλασιασμός των μικροοργανισμών ευνοείται χάρη στην υγρασία και την υπερβολική εφίδρωση.

Κακοσμία πελμάτων: Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Με το πέρας των 90 ημερών, το 82% των συμμετεχόντων που είχαν δηλώσει στην αρχή της μελέτης ότι αισθάνονται άβολα να δείξουν τα πόδια τους, άλλαξαν στάση: Συγκεκριμένα, το 61% ανέφερε λιγότερο δύσοσμα πόδια, το 51% δήλωσε ότι τα πόδια τους φαίνονταν καλύτερα και το 58% δήλωσαν ότι θα νιώθουν πιο άνετα δείχνοντας τα πόδια τους γυμνά.

Ο χαλκός έχει δύο ιδιότητες που τον καθιστούν πολύ ελκυστικό συστατικό για χρήση σε κάλτσες. Πρώτον, έχει ισχυρές αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να εξοντώνει μύκητες και βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία. Δεύτερον, είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των ιστών του ανθρώπινου οργανισμού.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea