Newsitamea.gr
AMEA news

Ηράκλειο, πόλη εχθρική: Απαίτησε από ΑΜΕΑ να φύγει από τη ράμπα αναπήρων για να παρκάρει το ΙΧ του!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ίσως είναι το ρεκόρ θράσους, σε μια αφιλόξενη για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα πόλη, η οποία “γεννά” θρασύτατους κατοίκους (και όχι πολίτες).

Οδηγός αυτοκινήτου απαίτηση από ΑΜΕΑ, που χρησιμοποιεί καροτσάκι, να φύγει από ράμπα αναπήρων, στη συμβολή των οδών Αβέρωφ και Ζωγράφου, στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου να παρκάρει!

Το περιστατικό, που αποδεικνύει πολλά για την “καπετανίστικη” νοοτροπία, κυρίαρχη σε ένα μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας,, περιέγραψε με ανάρτησή της στη σελίδα Ας γίνει το Ηράκλειο μια φιλόξενη πόλη! η διαχειρίστριά της, Γεωργία Ξημεράκη, άνθρωπος με κινητικά προβλήματα, στην οποία συνέβη το περιστατικό.

Διαβάστε:

“Συνέβη και αυτό

Ήμουν σε μια ράμπα που μόλις είχα πει σε ένα αμάξι που ήταν εκεί να φυγει. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ένα δεύτερο αμάξι που ήθελε να σταματήσει “για δύο λεπτά ” εκεί απαιτήσε από εμένα (αναπηρικό αμαξίδιο ) να φύγω. Φυσικά η απαίτηση δεν έγινε δεκτή από μένα!

Και φυσικά όλο αυτό το σκηνικό έγινε στη ράμπα Αβέρωφ και ζωγράφου γωνιά σήμερα”.

Ας γίνει το Ηράκλειο μια φιλόξενη πόλη!

Με αφορμή τέτοια περιστατικά, που δεν είναι ασυνήθιστα στο Ηράκλειο, οργανώνεται το Σάββατο από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, εκδήλωση, ακριβώς στη ράμπα της οδού Αβέρωφ και Ζωγράφου. Όπως αναφέρεται στη σελίδα του facebook, “το Ηράκλειο είναι από τις πιο “αφιλόξενες ” πόλεις της Ελλάδας για τα ΑΜΕΑ” .

“Από την μια ο δήμος με τις μηδαμινές υποδομές, (τι και αν φταίνε οι “τωρινοι” ή οι ” χθεσινοί ” είναι αδιάφορο),
και απ την άλλη “οι όπου με βολεύει”.

Παρκάρουν εκεί που λέει το όνομα τους όπου τους βολεύει αδιαφορώντας αν εκεί που τους βολεύει απαγορεύει την πορεία του συνανθρώπου τους.

Αν αυτό δεν σου αρέσει έλα μαζί μας στις 7/10/2017 ,στις 11 το πρωί στην γωνία Ζωγράφου και Αβέρωφ να υψώσουμε την φωνή μας ν ακουστεί σε όλο το Ηράκλειο”.

candianews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou