ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Υπόθεση Άννυ: Η απόφαση του δικαστηρίου. Ένοχοι ο πατέρας, ο Νικολάι και η μητέρα!!!-ΒΙΝΤΕΟ

5

Ομόφωνα ένοχοι ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του, Νικολάι – Ισόβια κάθειρξη η πρόταση του εισαγγελέα
– Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και δύο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αθώωσης της μητέρας
– Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία, καθώς είχε καταθέσει πως φιλοξενούσε την Άννυ
– «Πώς είμαι ένοχος;» διερωτήθηκε ο Σάββας μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου
– Η 4χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, επί της Μιχαήλ Βόδα, τον Απρίλιο του 2015.

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) και ο Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) για την από κοινού δολοφονία και τον τεμαχισμό του σώματος της 4χρόνης Άννυ.

Ο πατέρας της Άννυ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση κατά συναυτουργία, της περιύβρισης νεκρού, της παρανομης οπλοχρησίας και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Loading...

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο φίλος του Νικόλαι, ο οποίος απο μάρτυρας κλειδί μετατράπηκε σε κατηγορούμενο.

loading...

Ο Νικολάι κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, της περιύβρισης νεκρού και της παρανομης οπλοχρησίας.

Η μητέρα της Άννυ κρίθηκε ενοχή για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία 4-3, καθώς ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και δυο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αθώωσης της. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

«Πώς είμαι ένοχος;» διερωτήθηκε ο Σάββας μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία, καθώς είχε καταθέσει πως φιλοξενούσε την Άννυ.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του μετά από μια πολυήμερη ακροαματική διαδικασία.

Ο πατέρας της Άννυ Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ ή Σάββας, παρότι αρνήθηκε πως τη σκότωσε ομολόγησε ότι την τεμάχισε για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Μάλιστα, κατονόμασε τον συγκατηγορούμενο του Ναζίφ Αχμέντοβ γνωστό ή Νικολάι ως τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το σχέδιο του τεμαχισμού κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ισχυριζόμενος πως ήταν εκείνος που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων και ο Σάββας τον εμπλέκει για να τον εκδικηθεί.

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στο πατέρα της Άννυ Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και το φίλο του Νικολάι ζήτησε από το Δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου.

«Και οι δυο εκδίδονται επί χρημασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πώς να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω οτι ασκούσαν έργο προσφοράς; Ειναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη» τόνισε η εισαγγελεας.

Αντίθετα πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικού στη μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα της οποίας άλλωστε είχε ζητήσει την αθώωση, ωστόσο η πρόταση της δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο, το οποίο την έκρινε ενοχή κατά πλειοψηφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η υπεράσπιση της μητέρας ζητάει την αναγνώριση των ελαφρυντικών των μη ταπεινών αιτιών.

Η πρόταση του εισαγγελέα: Ισόβια στον «πατέρα» και τον Νικολάι

Την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης στον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και τον Νασίφ Αχμέντοφ ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας ενώ νωρίτερα το Δικαστήριο είχε απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, ομόφωνα για τον Σάββα και τον Νικολάι και κατα πλειοψηφία για τη μητέρα.

Η εισαγγελέας πρότεινε στον Σάββα και τον Νικολάι να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και επιπλέον ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα της Άννυ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Στη μητερα της Άννυ πρότεινε να επιβληθεί ποινη κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Στον ιδιοκτήτη διαμερίσματος που κατηγορείται για ψευδορκία η εισαγγέλεας πρότεινε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ετών.


 

newsit.gr

loading...