Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ηπατίτιδα Ε: Τι πρέπει να ξέρετε για τα συμπτώματα από το διατροφικό σκάνδαλο στην Αγγλία!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όπως έγινε γνωστό χθες από έρευνα του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), μια αλυσίδα καταστημάτων, την οποία ενδεικτικά ονόμασαν «Supermarket X» συνδέεται με την έξαρση της ηπατίτιδας Ε (HEV) στην χώρα και ιδιαίτερα με τα λουκάνικα δικής της επωνυμίας.

Το συγκεκριμένο στέλεχος της ηπατίτιδας Ε φέρουν μόνο προϊόντα χοιρινού κρέατος από την Ευρώπη και κυρίως από την Ολλανδία και τη Γερμανία, αλλά όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνουν τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τον PHE, τα περιστατικά μόλυνσης από την ηπατίτιδα Ε έχουν καταγράψει κατακόρυφη άνοδο από 368 το 2010, σε 1.243 το 2016. Τι είναι όμως ακριβώς η ηπατίτιδα Ε και τι πρέπει να προσέχετε;

Η ηπατίτιδα Ε προκαλείται από το αντίστοιχο στέλεχος του ιού της ηπατίτιδας, που μπορεί να μολύνει τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπους. Η μόλυνση με ηπατίτιδα Ε μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συμπτωμάτων και να οδηγήσει ακόμα και σε ηπατική ανεπάρκεια.

Η κατάσταση μπορεί να είναι θανατηφόρα, ειδικά σε έγκυες γυναίκες και σε ηλικιωμένους. Επίσης, προκαλεί επιπλοκές σε άτομα με κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή του ήπατος.

Δεν υπάρχει εμβόλιο για την ηπατίτιδα Ε. Ωστόσο, συνήθως η λοίμωξη είναι ήπια και βραχύβια και οι ασθενείς συνήθως δεν χρειάζονται καν κάποια ειδική θεραπεία.

Ηπατίτιδα Ε – Συμπτώματα

Τα βασικά συμπτώματα της ηπατίτιδας Ε περιλαμβάνουν:

Κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών

Σκούρο χρώμα στα ούρα

Γκριζωπό ή ωχρό χρώμα στα κόπρανα

Άλλα συμπτώματα είναι:

Κόπωση

Πυρετός

Εμετός

Ναυτία

Κοιλιακό άλγος

Απώλεια όρεξης

Αν εσείς ή κάποιος δικός σας εκδηλώσει αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας για μια ολοκληρωμένη και υπεύθυνη διάγνωση.

Το Εθνικό Σύστημα της Αγγλίας (NHS) αναφέρει ότι ο αριθμός ασθενών με ηπατίτιδα Ε στην Ευρώπη έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και είναι πλέον η συνηθέστερη αιτία βραχυπρόθεσμης (οξείας) ηπατίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ηπατίτιδα Ε: Πώς προκαλείται και πώς μπορεί να αποφευχθεί

Η ηπατίτιδα Ε συνδέεται κυρίως με την κατανάλωση ακατέργαστου ή βραστού χοιρινού κρέατος, ή παραπροϊόντων σφαγείων, αλλά και με το κρέας αγριόχοιρου, το κυνήγι και τα οστρακοειδή.

Η ηπατίτιδα Ε μπορεί να αποφευχθεί με το μαγείρεμα του κρέατος και των προϊόντων κρέατος, με την αποφυγή κατανάλωσης ωμού ή όχι επαρκώς ψημένου κρέατος και οστρακοειδών και με το πλύσιμο των χεριών πριν από την προετοιμασία και το σερβίρισμα των τροφίμων.

Το British Liver Trust αναφέρει ότι η άμεση μετάδοση της ασθένειας από τον έναν άνθρωπο στον άλλον είναι σπάνια.

Σε γενικές γραμμές η ηπατίτιδα περιγράφει τη φλεγμονή του ήπατος. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως ο ιός της ηπατίτιδας Α, ο ιός της ηπατίτιδας Β (ο οποίος εξαπλώνεται στο αίμα ή μέσω σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις), ο ιός της ηπατίτιδας C (που εξαπλώνεται στο αίμα) και της αλκοολικής ηπατίτιδας (από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για πολλά χρόνια).

 

 

iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika