Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ουσία που μειώνει τη χοληστερίνη και διαλύει τους θρόμβους στις αρτηρίες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η πηκτίνη του γκρέιπφρουτ: Η ουσία που μειώνει τη χοληστερίνη και διαλύει τους θρόμβους στις αρτηρίες 

Είναι δυνατό να μειώσει τη χοληστερίνη σας σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι θα μπορούσε να επιτύχει κάποιο άλλο φάρμακο και, επιπλέον, μπορεί να καθαρίσει τις αρτηρίες σας – και όλα αυτά δίχως τις ανεπιθύμητες ενέργειες των συνθετικών φαρμάκων.

Αρχίζει στην παιδική ηλικία και προχωρά ασταμάτητα, ώσπου να καταστραφούν εντελώς οι αρτηρίες σας – ώσπου δηλαδή να γίνουν σκληρές και άκαμπτες, γεμάτες από αθηρωματώδη πλάκα και κατάλοιπα που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα.

Έτσι, μέχρι τη μέση ηλικία οι περισσότεροι από εμάς ελπίζουμε σε ένα θαύμα που θα μας σώσει από τις φοβερές συνέπειες αυτού του φρικτού δολοφόνου, της αρτηριοσκλήρωσης. Είναι αλήθεια ότι με αυστηρή δίαιτα, με ειδικά φάρμακα, με σωματική άσκηση και με έλεγχο του στρες είναι δυνατό να σταματήσει η εξέλιξη της βλάβης στις αρτηρίες.

Ωστόσο, τι θα γινόταν αν μπορούσατε να καταπιείτε μια μαγική σκόνη που θα άνοιγε και πάλι σε σημαντικό βαθμό τις φραγμένες αρτηρίες σας, έτσι ώστε η ροή του αίματος να γίνεται ανεμπόδιστα προς την καρδιά και τον εγκέφαλο, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να πάθετε έμφραγμα, να αναγκαστείτε να κάνετε επέμβαση μπαϊπάς ή να υποστείτε εγκεφαλικό επεισόδιο, στηθάγχη και όλα τα δεινά που οφείλονται στην αρτηριοσκλήρυνση ;

Και πώς θα μπορούσατε να χαμηλώσετε τα επίπεδα της χοληστερίνης σας όταν ακόμη και τα πιο σύγχρονα συνθετικά προϊόντα της φαρμακοβιο­μηχανίας έχουν αποτύχει να το καταφέρουν;

Υπάρχει μια τέτοια σκόνη και πολλοί είναι αυτοί που την έχουν αναγορεύσει σε θαυματουργή ουσία.

Το γκρέιπφρουτ μειώνει τη χοληστερίνη

Το γκρέιπφρουτ περιέχει πηκτίνη, μια μορφή διαλυτής ίνας, ικανής να μειώσει τα ποσοστά της χοληστερόλης, απομακρύνοντάς την από τον οργανισμό και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Μελέτη που πραγματοποίησαν ισραηλινοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Hebrew, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν λευκή ή κόκκινη ποικιλία γκρέιπφρουτ, μειώνουν τη χοληστερίνη τους κατά 15,5% και 7,6% αντίστοιχα. Η «κακή» χοληστερόλη μειώνεται κατά 20,3% και 10,7% αντίστοιχα, όπως και τα τριγλυκερίδια κατά 17,2% και 5,6% αντίστοιχα. Αντιθέτως, όσοι δεν καταναλώνουν γκρέιπφρουτ, δεν παρουσιάζουν μείωση στα ποσοστά χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων αντίστοιχα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η καλύτερη δράση των κόκκινων γκρέιπφρουτ οφείλεται στην από κοινού δράση τόσο των περιεχόμενων φυτοχημικών συστατικών και του λυκοπενίου.

Το γκρέιπφρουτ συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Καθώς το γκρέιπφρουτ περιέχει νάτριο, ενισχύει το αίσθημα της πληρότητας, κάνοντάς μας να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Για το λόγο αυτό είναι το αγαπημένο φρούτο όλων όσοι προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές ίνες, βοηθάει σημαντικά στο να αισθανόμαστε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει την επιπλέον ποσότητα νερού που προσλαμβάνει από τροφές εμπλουτισμένες με νάτριο. Ακόμη, η μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχει, βελτιώνει το μεταβολισμό. Μελέτες έδειξαν ότι το γκρέιπφρουτ παρέχει το αίσθημα πληρότητας, ενώ ταυτόχρονα κρατά σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ρυθμίζοντας καλύτερα την όρεξη. Ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ ή μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, μειώνει σημαντικά την κατανάλωση θερμίδων.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης