Newsitamea.gr
AMEA news

Η Οδυνηρή Εμπειρία μιας συνοδού ΑμεΑ που πήγε σε συναυλία στη ΔΕΘ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια οδυνηρή εμπειρία έζησε μια συνοδός Ατόμου με Αναπηρία που πήγε να παρακολουθήσει μια από τις συναυλίες κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ. Όπως λέει η ίδια δεν υπήρχε ειδικός χώρος για ΑμεΑ και το άτομο που συνόδευε αντιμετωπίστηκε προσβλητικά.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της ομάδα Active Thessaloniki στο Faceobook:

Τα αυτονόητα – δηλαδή κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για ΑΜΕΑ – καταγγέλει μια συνοδός

Καλημέρα, ήθελα να μοιραστώ μία δυσάρεστη ιστορία στη ΔΕΘ, όχι τόσο για να γκρινιάξω απλά αλλά γιατί θέλω την βοήθειά σας να το προβάλλουμε και να το διορθώσουμε.

Χθες 15/09/2017 πήγα στην Διεθνή (τρομάρα μας) Έκθεση Θεσσαλονίκης συνοδεύοντας άτομο ΑΜΕΑ. Μετά τη μετά δυσκολίας βόλτα στα περίπτερα κατηφορίσαμε για να παρακολουθήσουμε τη συναυλία που θα ακολουθούσε.

Φτάνοντας στον υπαίθριο χώρο της συναυλίας. Πλησίασα ένα άτομο της ιδιωτικής ασφάλειας που περιφρουρούσε έναν αποκλεισμένο χώρο, ο οποίος βλακωδώς θεώρησα πως είναι ειδικά διαμορφωμένος χώρος για ΑΜΕΑ.

Φυσικά, για να πάρω την απάντηση ότι είναι ‘πριβέ’ χωρίς όμως να μπορεί να μου πει που να απευθυνθώ για να μάθω για το χώρο για τα ΑΜΕΑ. Προχώρησα σε έναν άλλο ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πήραμε δύο καρέκλες να καθίσουμε.

Όλα κυλούσαν καλά μέχρι να έρθει ένας κύριος απο την ασφάλεια να μας ‘διώξει’ γιατί ο χώρος είναι πριβέ για τους υπαλλήλους της ΔΕΘ. Του είπα ότι θέλω να μου υποδείξει το χώρο για τα ΑΜΕΑ, διαφορετικά δεν θα έφευγα.

Μου είπε αγενέστατα ότι εδώ δεν είναι καφετέρια να κάθεται όποιος θέλει για να του απαντήσω ότι θέλω ή τον ανώτερο ή την Αστυνομία διαφορετικά δεν φεύγω. Ήρθε ένας ανώτερος υπάλληλος της ίδιας εταιρίας, ο οποίος προφανώς επειδή ο ίδιος ντράπηκε για την κατάσταση βρήκε μία λύση, να μας βγάλει δύο καρέκλες και τραπεζάκι έξω ακριβώς απο αυτόν τον χώρο ώστε και να καθόμαστε αλλά και να μην βρισκόμαστε στην πριβέ περιοχή.

Και διερετώμαι υφίσταται Διεθνής Έκθεση με εκδηλώσεις και χωρίς ειδικά διαμορφωμένο χώρο ΑΜΕΑ; Ως πότε τα ΑΜΕΑ θα λαμβάνουν τον αδιάκριτο ρατσισμό και θα αντιμετωπίζονται ως μιάσματα; Πού μπορώ να απευθυνθώ και να καταγγείλω τα παραπάνω;

Ευχαριστώ για το χώρο και χρόνο

seleo ,  madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea