Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: 6 σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γρίπη: 6 σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους τα κοινά συμπτώματα της γρίπης είναι πυρετός, πόνος στον λαιμό, μυικοί πόνοι, έντονος πονοκέφαλος, βήχας, αδυναμία και γενική αδιαθεσία.

Σε σοβαρές περιπτώσεις η γρίπη προκαλεί πνευμονία, που μπορεί να είναι θανατηφόρα, ειδικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Μερικές φορές την μπερδεύουμε με το κοινό κρυολόγημα, αλλά η γρίπη είναι πολύ πιο σοβαρή ασθένεια και προκαλείται από διαφορετικό τύπο ιών. Παρόλο που ναυτία και εμετός είναι κοινή στα παιδιά, αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλονται σε μη σχετική γαστρεντερίτιδα που μερικές φορές αποκαλείται “στομαχική γρίπη”.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της γρίπης μπορεί να αρχίσουν ξαφνικά, μια ή δύο ημέρες μετά την μόλυνση με τον ιό. Τα αρχικά συμπτώματα είναι ρίγη ή αίσθημα ψύχους, αλλά και ο πυρετός είναι επίσης συνηθισμένος στην αρχική μόλυνση, με την θερμοκρασία του σώματος να φτάνει ώς και 39 °C. Τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν:

  • Πόνοι στο σώμα, ειδικά στις αρθρώσεις και τον λαιμό
  • Βήχας και φτέρνισμα
  • Έντονο αίσθημα ψύχους και πυρετός
  • Εξάντληση
  • Πονοκέφαλος
  • Καταρροή στα μάτια
  • Βουλωμένη μύτη
  • Ναυτία και εμετός
  • Κόκκινα μάτια, δέρμα, στόμα, λαιμός και μύτη

Γρίπη- 6 σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

1. Δυσκολία στην αναπνοή ή πόνος στο στήθος

Εκτός από μια βουλωμένη μύτη και κάποιους γενικούς πόνους στους μυς, ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη κανονικά δεν θα πρέπει να σας προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος. Τα τελευταία συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν ένα πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως κάποια καρδιακή πάθηση, άσθμα ή πνευμονία. Σ’αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο τμήμα επειγόντων περιστατικών κάποιου νοσοκομείου.

2. Επίμονος πυρετός

Ο υψηλός πυρετός που δεν ανταποκρίνεται στα αντιπυρετικά, μπορεί να είναι σημάδι μιας δευτερογενούς λοίμωξης στον οργανισμό σας, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γενικότερα, ως πυρετός στον ενήλικα ορίζεται η θερμοκρασία μεγαλύτερη από το 38.

3. Εμετός ή αδυναμία του οργανισμού να συγκρατήσει υγρά

Το σώμα σας χρειάζεται υγρά για να μείνει ενυδατωμένο . Εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε υγρά στο στομάχι σας , ίσως χρειαστεί να πάτε σε ιδιώτη γιατρό ή σε νοσοκομείο για να σας χορηγήσουν υγρά ενδοφλεβίως.

4. Επώδυνη κατάποση

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αν και μια μικρή ενόχληση όταν καταπίνετε μπορεί να δικαιολογηθεί από έναν πονόλαιμο, ο έντονος πόνος μπορεί να είναι σημάδι μιας λοίμωξης ή ενός τραυματισμού, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από γιατρό.

5. επίμονος βήχας

Ο βήχας που δεν υποχωρεί είναι πιθανότατα οπισθορρινικός που πρέπει να αντιμετωπιστεί με αντισταμινικά φάρμακα. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με άσθμα ή GERD (γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση ). Και οι δύο χρειάζεται να αντιμετωπιστούν από γιατρό.

Επιπλέον, πολλοί ενήλικες πλέον διαγιγνώσκονται με κοκκύτη, περισσότερο από ό,τι τις προηγούμενες δεκαετίες. Έτσι, εάν έχετε έναν ανεξήγητο βήχα, για περισσότερο από δύο έως τρεις εβδομάδες, ο γιατρός σας μπορεί να πρέπει να σας χορηγήσει αντιβιοτικό, ώστε να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τη λοίμωξη.

6. Επίμονη συμφόρηση ρινικής κοιλότητας και πονοκέφαλος

Τα κρυολογήματα και οι αλλεργίες που προκαλούν συμφόρηση και απόφραξη της ρινικής κοιλότητας, μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση της ρινικής κοιλότητας. Εάν έχετε συμπτώματα που δεν υποχωρούν με τα συνήθη φάρμακα, δείτε το γιατρό σας για περαιτέρω διερεύνηση.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρόνιος πόνος: Ο καταστροφικός παράγοντας που επιδεινώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea