Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γονείς χρησιμοποιούν το Pinterest για να φτιάξουν αναπηρική καρέκλα στην κόρη τους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

234

Γονείς χρησιμοποιούν το Pinterest για να φτιάξουν αναπηρική καρέκλα στην κόρη τους

Οι γονείς, Κίμπερλεϋ και Μπραντ Μουρ, χρησιμοποιούν το Pinterest για να φτιάξουν στην κόρη τους αναπηρική καρέκλα αξίας 100$.

Η Κίμπερλεϋ Μουρ ήθελε να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει την κόρη της Έβελιν, ηλικίας ενός έτους, να μετακινείται.

Η Έβελιν, αφού διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα σε ηλικία τεσσάρων μηνών, παρέλυσε από τα χέρια και κάτω. Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι η μικρή θα μπουσουλούσε σπρώχνοντας με τα χέρια της, μέχρι την ηλικία των 2 ετών που θα ειχε μεγαλώσει αρκετά για να χρησιμοποιήσει αναπηρική καρέκλα.

Όμως, η μητέρα της,  Μουρ, από το Αλμπέρτα του Καναδά, δεν ικανοποιήθηκε από αυτήν την απάντηση και στράφηκε στο Pinterest προς ανεύρεση λύσης. Αυτό που ανακάλυψε ήταν μία χειροποίητη αναπηρική καρέκλα, με θέση κατασκευασμένη από μπαμπού που ήταν ένα με το πάτωμα. Η Μουρ ζήτησε τη βοήθεια του συζύγου της, του Μπραντ  για να βοηθήσει στην κατασκευή της δικής τους καρέκλας για την Έβελιν, σύμφωνα με το Pinterest.

Ο Μπραντ ξόδεψε ένα βράδυ για να κολλήσει μία μεταχειρισμένη θέση μπαμπού σε μία σανίδα κοπής και έπειτα να εξαρτίσει το μηχάνημα με καρούλια και μικρές ρόδες.

Ακριβώς μ’ αυτόν τον τρόπο, η Έβελιν αλώνιζε με τις καινούριες της ρόδες και μάθαινε πώς να κινείται προς τα πίσω, μπροστά και να στρίβει στις γωνίες.

«Δεν φοβάται σχεδόν τίποτα» είπε η Μουρ. «Τώρα χρησιμοποιούμε εμπόδια στο σαλόνι μας γιατί κινείται πολύ γρήγορα».

Η Μουρ πρόσθεσε ότι η αυτοσχέδια καρέκλα, την οποία χρησιμοποιεί η Έβελιν εδώ και επτά μήνες, της προσφέρει την ίδια ελευθερία και κινητικότητα με τα παιδιά της ηλικίας της.

«Όταν την χρησιμοποιεί, είναι ο εαυτός της» είπε η Μουρ. «Τώρα, κοινωνικοποιείται όπως οποιοδήποτε άλλο παιδί, ανταλλάσει ματιές μαζί τους και ανακαλύπτει όλο τον κόσμο σε επίπεδο εδάφους. Είναι πολύ συναρπαστικό».

Ο Μπεβ Γουίλσον, ογκολόγος της Έβελιν στο Νοσοκομείο Παίδων του Στόλερι,  ανέφερε ότι ποτέ δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. «Είναι μία από τις συγκινητικότερες ιστορίες που είχα να αντιμετωπίσω τα τελευταία 25 χρόνια που βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, πρέπει να πούμε πως η Έβελιν βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης τους τελευταίους τρεις μήνες, έπειτα από 8 εβδομάδες χημειοθεραπειών.

«Έχει περάσει πολλά και προσπαθεί απλώς να επιστρέψει στην καθημερινότητα», ανέφερε η μητέρα της.

baby-wheelchair-1

Επιμέλεια κειμένου: Σωτηριάδου Χριστίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Penni Syggrou