Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Γιατί η κατάχρηση αλκοόλ βλάπτει περισσότερο τους υγιείς ανθρώπους!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιατί η κατάχρηση αλκοόλ βλάπτει περισσότερο τους υγιείς ανθρώπους

Γιατί η κατάχρηση αλκοόλ βλάπτει περισσότερο τους υγιείς ανθρώπους!!!

Οι συνέπειες από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι πολλές και σοβαρές.

Στις σημαντικότερες συγκαταλέγονται ο καρκίνος, η κίρρωση του ήπατος, η οξεία και χρόνια οισοφαγίτιδα, η γαστρίτιδα, η παγκρεατίτιδα κλπ.

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, ακόμη και σε νέους και υγιείς ανθρώπους.

Άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ είναι κατά 70% πιο επιρρεπείς σε καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολόγων.

Η βλαβερή επίδραση του αλκοόλ ήταν ιδιαίτερα εμφανής σε νέους και μεσήλικες, και ανθρώπους που είχαν κατά τ’ άλλα καλή υγεία, επισήμανε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Isaac Whitman από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Γιατί η κατάχρηση αλκοόλ βλάπτει περισσότερο τους υγιείς ανθρώπους

«Στην περίπτωση του αλκοόλ, μη θεωρείτε πως έχετε το ελεύθερο να το παρακάνετε επειδή είστε νέοι και υγιείς», προειδοποιεί ο καθηγητής. «Μπορεί να βλάπτετε τον εαυτό σας περισσότερο συγκριτικά με τους μεγαλύτερους ενήλικες».

Οι ερευνητές ανέλυσαν το ιστορικό πάνω από 858.000 Καλιφορνέζων ασθενών μεταξύ 2005 και 2009. Οι συμμετέχοντες ήταν από 30 έως 70 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατάχρηση αλκοόλ ήταν ισχυρός δείκτης πρόβλεψης συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, ακόμη και αφού οι ερευνητές προσάρμοσαν στα στοιχεία και άλλους παράγοντες κινδύνου όπως η ηλικία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, το κάπνισμα και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Επιπλέον, οι συγγραφείς της μελέτης βρήκαν πως η κατάχρηση αλκοόλ είχε ακόμη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στην καρδιά υγιών ανθρώπων, χωρίς άλλα προβλήματα υγείας. «Αν είστε υγιείς, η καρδιά σας είναι δυσανάλογα πιο επιρρεπείς στην τοξικότητα του αλκοόλ», επισήμαναν.

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika