Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γιαγιά 58 ετών υιοθετεί δίδυμα με σπάνια γενετική παραμόρφωση και αφιερώνει τη ζωή της ώστε να κάνει τη δική τους καλύτερη!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γιαγιά 58 ετών υιοθετεί δίδυμα με σπάνια γενετική παραμόρφωση και αφιερώνει τη ζωή της ώστε να κάνει τη δική τους καλύτερη.

Μια αξιοθαύμαστη γυναίκα αγάπησε δύο δίδυμα μωρά με μια σπάνια γενετική πάθηση και αφιέρωσε τη ζωή της στην ανατροφή τους από τότε που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους.

Ο Matthew και ο Marshall Trepanier είναι τριών χρονών σήμερα και τα κεφάλια τους είναι μεγάλα σε μέγεθος λόγω του συνδρόμου Pfeiffer από το οποίο πάσχουν.

Η 58χρονη νοσηλεύτρια Linda Trepanier από τη Λέικβιλ της Μινεσότα, τους πήρε ως ανάδοχη μητέρα όταν ήταν τεσσάρων εβδομάδων, αφού οι γονείς τους θεωρήθηκαν ανίκανοι να τα φροντίσουν.

Έπειτα τη ρώτησαν από τις Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιών εάν σκεφτόταν να υιοθετήσει κάποιο από τα αγόρια.

Εκείνη τους είπε ότι δεν ήθελε να χωρίσει τα αγαπημένα αυτά αδελφάκια γι’ αυτό τα υιοθέτησε και τα δύο!

“Όταν είδα για πρώτη φορά τα δίδυμα σκέφτηκα ότι ήταν τα πιο αξιολάτρευτα μωρά που είχα δει ποτέ,” λέει η Linda.

“Είχαν μεγάλα κεφάλια και μικροσκοπικά σώματα.”

“Μόλις τους είδα τους ερωτεύτηκα. Ήξερα μέσα μου ότι αυτά τα αγόρια ήταν δικά μου.”

Το σύνδρομο Pfeiffer, ένα σπάνιο γενετικό ελάττωμα το οποίο κληρονόμησαν τα δίδυμα από τον πατέρα τους, επηρεάζει το πρόσωπο και το κρανίο του μωρού.

Ο Matthew και ο Marshall διαγνώστηκαν με σύνδρομο Pfeiffer και έχουν έντονες παραμορφώσεις στα χέρια και στα πόδια, πεταχτά αυτιά και προεξέχοντα μάτια.

Η κατάστασή τους απαιτεί περίθαλψη όλο το εικοσιτετράωρο και συχνές επισκέψεις στο γιατρό.

Χρειάζονται αναπνευστικούς σωλήνες για να επιβιώσουν και να χρησιμοποιήσουν αναπηρικές καρέκλες για να μετακινηθούν, αφού η κατάσταση αυτή επηρεάζει την κινητικότητά τους. Φορούν επίσης γυαλιά λόγω της κακής όρασής τους.

Η Linda πρέπει να ελέγχει τη θερμοκρασία τους κάθε λίγες ώρες και να προσέχει το βράδυ μην αποσυνδεθούν οι αναπνευστικοί σωλήνες τους.

Η οικογένεια της Linda και οι φίλοι της λένε πως είναι τρελή που αποφάσισε να αναλάβει τέτοια ευθύνη στην ηλικία της αντί να περιμένει τη συνταξιοδότησή της.

Αλλά εκείνη απαντάει πως δεν την ενδιαφέρει ό,τι κι αν λένε οι δικοί της.

“Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Μου λένε “Αυτά τα παιδιά θα σε ‘γονατίσουν’”, αλλά έπρεπε να μάθω να ζω με αυτό. Εγώ νιώθω ευλογημένη που μπορώ να κάνω τη ζωή αυτών των παιδιών καλύτερη,” είπε η Linda.

Αν και η φροντίδα των δίδυμων δεν είναι εύκολη υπόθεση, η καριέρα της ως νοσοκόμα την έχει προετοιμάσει να αναλάβει την πρόκληση.

Η Linda φροντίζει άρρωστα παιδιά στο σπίτι της από το 1986 και από τότε έχει αναθρέψει συνολικά 16 παιδιά.

“Από μικρή ήθελα να γίνω νοσοκόμα και να φροντίζω παιδιά,” είπε η Linda, η οποία έχει τρία βιολογικά παιδιά – τον 27χρονο Gregory, τον 25χρονο Patrick, και την 24χρονη Marlys, και τρία υιοθετημένα παιδιά – τον 5χρονο Ethan, την 9χρονη Audrey, και την 10χρονη Shay.

Η Linda πιστεύει ότι με τη σωστή φροντίδα, την οποία είναι αποφασισμένη να τους δώσει, τα δίδυμα θα καταφέρουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

“Είναι πολύ σκληρή δουλειά αλλά το να τους βλέπω ευτυχισμένους με κάνει κι εμένα χαρούμενη,” είπε η περήφανη μαμά.

 

 

fanpage.gr    , diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika