Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γενναίο μωρό έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και μετά από 10 μήνες στο νοσοκομείο, επιτέλους πάει στο σπίτι του!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Γενναίο μωρό έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και μετά από 10 μήνες στο νοσοκομείο, επιτέλους πάει στο σπίτι του.

Ο Henry Dolan είναι ένα γενναίο μικρό αγόρι! Λίγο πριν τα πρώτα του γενέθλια έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς. Τώρα, μετά από 10 ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο, αυτός ο μικρός ήρωας κατάφερε να πάει σπίτι του, όπου οι δυο μεγαλύτερες αδερφές του τον περίμεναν με ανυπομονησία.

Αυτός ο μικρός μαχητής γεννήθηκε 12 εβδομάδες πρόωρα με σοβαρή καρδιακή πάθηση. Οι γονείς του νεογέννητου, η Mollie και ο Sam Dolan από την Annandale της Minnasota, ονόμασαν το γιο τους Henry Dolan. Ο Henry έπρεπε να περάσει σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής, έχει περάσει από πολλές εγχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεταμόσχευσης καρδιάς, και από τότε έπρεπε να παλέψει με την πνευμονία, καθώς και με ανεπιθύμητες παρενέργειες των χορηγηθέντων φαρμάκων.

Αυτός ο μικρός «μαχητής» έχει περάσει όλη του τη ζωή στο νοσοκομείο, αλλά δεν το έχει βάλει κάτω!

Ο Henry έχει περάσει όλη του τη ζωή μέσα σε σωλήνες και καλώδια. Από τότε που μεταφέρθηκε το Νοσοκομείο Παίδων του St. Louis (περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι) για να περιμένει τη νέα του καρδιά, οι δύο αδελφές του, η 2 ετών Nora και η 5χρονη Ava δεν μπόρεσαν να τον επισκεφτούν. Τους τελευταίους 5 μήνες, επικοινωνούσαν μέσω FaceTime.

Ένας φίλος της Mollie δώρησε μια κούκλα που μοιάζει με τον Henry στα κορίτσια, με σωλήνες στο στόμα και τη μύτη της, καθώς και ένα καλώδιο τοποθετημένο στο στήθος, όπως ακριβώς ήταν και ο Henry. Τα κορίτσια φρόντιζαν καθημερινά την κούκλα σαν να ήταν ο αδερφός τους.

«Οι κόρες μου αγαπούν την κούκλα, ειδικά η μικρότερη κόρη μας, η Nora,» δήλωσε η Mollie. «Οι μικρές δεν καταλαβαίνουν τα πάντα, αλλά ξέρουν ότι ο μικρός Henry είναι άρρωστος και ότι παρόλο που είναι στο νοσοκομείο, κάθε μέρα γίνεται όλο και καλύτερα.»

Στις 15 Οκτωβρίου οι δύο γονείς του Henry ήταν άφωνοι όταν τελικά έμαθαν ότι ο γιος τους θα έκανε τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς την επόμενη μέρα. Μόλις το έμαθε η Mollie, έκανε μια ανακοίνωση στο Facebook ζητώντας από τον κόσμο να προσευχηθεί για το παιδί της.

Μόλις τελείωσε το χειρουργείο, η Mollie έγραψε στο προφίλ της: “Ο χειρουργός μόλις ήρθε να μας επισκεφτεί. Το χειρουργείο έχει τελειώσει και απ’ ότι φαίνεται, όλα πήγαν καλά.”

“Ο Θεός είναι μεγάλος. Σ’ευχαριστώ Χριστέ μου! Ευχαριστώ και όλους εσάς που προσευχηθήκατε! Είμαστε ακόμα σε αναμονή μέχρι να ξυπνήσει ο Henry.”

Το μωρό της Mollie και του Sam έπρεπε να περάσει τους επόμενους 5 μήνες στο νοσοκομείο.

Την ημέρα που ο μικρός πήρε εξιτήριο, οι αδερφές του του έφεραν τρία μπαλόνια και ένα φορμάκι που έγραφε στο μπροστινό του μέρος: «Αυτός ο μαχητής πάει σπίτι του».

Τον δύσκολο αγώνα που έδωσε η οικογένεια Dolan στήριξαν οι γείτονές τους αλλά και πολλοί ξένοι. Ο παππούς του, ο Skip Dolan, είναι προπονητής μπάσκετ στο Annandale High School, και όταν οι παίχτες και οι γονείς τους έμαθαν για την κατάσταση του Henry, βοήθησαν να μαζευτούν χρήματα πουλώντας βραχιολάκια.

«Ελπίζω ότι θα έρθει η μέρα που ο Henry θα είναι τελείως καλά και θα μπορεί να παίξει κι εκείνος σε αγώνες,» είπε ο Sam .

Αν και οι γιατροί του Henry έκαναν τα πάντα για να σώσουν το μικρό αγόρι, ωστόσο οι γονείς του πιστεύουν ότι η σωτηρία του παιδιού τους οφείλεται στην πίστη τους και στη στήριξη που είχαν από την κοινότητά τους.

“Νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τον προστατεύει,” είπε η Mollie. “Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους από καρδιάς. Δεν ξέρω πώς να σας περιγράψω πόσο ευγνώμονες νιώθουμε,” είπε. “Δεν ξέρουμε τι θα κάναμε χωρίς εσάς.”

https://www.youtube.com/watch?v=1t7gsDRMfHA?wmode=transparent&modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0

diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika