Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Γενική απεργία 17ης Μαίου: Απεργούν οι πάντες και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν για 48ωρη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όλοι απεργούν αύριο πλην των δημοσιογράφων που απεργούν μια μέρα πριν, σήμερα, ώστε να καλύψουν τα όποια γεγονότα συμβούν κατά τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις των υπόλοιπων εργαζομένων. Στην Υγεία συμμετέχουν όλοι: Τόσο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι όσο και οι υγειονομικοί του Δημοσίου, γιατροί, νοσηλευτές, οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές και φυσικά οι φαρμακοποιοί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ… Βασικό αίτημα να πάρουν κάποτε αξιοπρεπή σύνταξη και μέχρι τότε να …επιζήσουν!

ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΕΟΟ, ΠΟΕΔΗΝ και πολλές επιμέρους Ομοσπονδίες και Ενώσεις έχουν ανακοινώσει εδώ και μέρες την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, που αποτελεί ημέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου που βάζει την ταφόπλακα ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ έχει κάνει ένα βήμα πιο πέρα προκηρύσσοντας 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Μαΐου καλώντας τα σωματεία των υγειονομικών να πρωτοστατήσουν συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια! Η δε ΕΙΝΑΠ καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 17 Μαΐου όπως και το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ που συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Βέβαια, συντάσσονται με την απόφαση της Ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ) για 48ωρη απεργία. Οπότε τα νοσοκομεία αύριο και μεθαύριο θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά. Για προγραμματισμένα ραντεβού καλύτερα πάρτε πρώτα τηλέφωνο να επιβεβαιώσετε.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία έχει απευθύνει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία.

Ο Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του Σωματείου στον “Ευαγγελισμό” ενημερώνει ότι “στις 17 Μάη έχει προκηρυχτεί πανεργατική-πανελλαδική απεργία. Συγκεντρωνόμαστε στις 9:30 στην πλατεία Κάνιγγος για να πάμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10:30. Με απόφαση της Ομοσπονδίας οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωράμε σε 48ωρη απεργία, άρα απεργούμε και στις 18 Μάη. Στις 18 Μάη, συλλαλητήριο στις 19:00 στην Ομόνοια”.

Δείτε εδώ το σποτ της απεργίας:

www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika