Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το facebook πρόδωσε τους φονιάδες του Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι τελευταίες συζητήσεις που είχε ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος με τους δολοφόνους του στο Facebook, έδωσαν τελικά την λύση στο “γόρδιο δεσμό” της εξιχνίασης τις φρικτής δολοφονίας του άτυχου ιερέα, από δυο Πακιστανούς που τους ζήτησαν την βοήθεια του για τη νομιμοποίηση τους στην χώρα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τις Ασφάλειας Αττικής, μέσα σε διάστημα ενός μήνα κατάφεραν να εξιχνιάσουν το φρικτό έγκλημα και να ρίξουν φως στης άγνωστες πτυχές της υπόθεσης.

Μάλιστα και όπως αποδείχθηκε από την ενδελεχή ερεύνα της Ασφάλειας, οι δυο Πακιστάνοι καταζητούμενοι, 28 και 33 ετών αντίστοιχα, έφθασαν στην Αθήνα από το Κίσσαμο Χανίων, όπου ζούσαν μόνιμα και εργάζονταν σε κτήματα. Σκοπός των δυο κακοποιών δεν ήταν άλλος από την ληστεία και εν τέλει την δολοφονία του 47χρονου Αρχιμανδρίτη με το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Πως έφτασαν στα ίχνη των αδίστακτων κακοποιών

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τις Ασφάλειας Αττικής, μαζί με τους ειδικούς των εργαστηρίων τις ΕΛ.ΑΣ, αμέσως μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, στην κυριολεξία “σάρωσαν” το χώρο, ανακαλύπτοντας το DNA των δολοφόνων στα κορδόνια με τα οποία είχαν δέσει τον άτυχο ιερέα, στο σώμα του 47χρονου, αλλά και στο γλυκό που τους είχε κεράσει πριν την δολοφονία του.

Παράλληλα διαπιστώθηκε πως το χρηματικό πόσο που συνήθιζε να κρατά στο μικρο διαμέρισμα του Γέρακα ο Ιερόθεος, όχι παραπάνω από 5.000 ευρώ, είχε κάνει “φτερά” μαζί με χρυσά εγκόλπια και σταυρούς.

Την λύση στο μυστήριο για το τελευταίο μοιραίο ραντεβού του Αρχιμανδρίτη, για το οποίο μάλιστα είχε ενημερώσει φίλο του επίσης ιερέα, ήλθε έπειτα από την ολοκκλήρωση τις άρσης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και διαδικτυακών περιηγήσεων.

Στο Facebook λοιπόν ανακάλυψαν οι αστυνομικοί πως ο Αρχιμανδρίτης είχε συνομιλίες στο Inbox με δυο Πακιστανούς από την Κρήτη, οι οποίοι την επίμαχη ημέρα θα έφθαναν στην Αθήνα προκειμένου να τον επισκεφθούν στο διαμέρισμα του, ώστε να συζητήσουν τις ενέργειες που ήταν δυνατών να κάνει ο 47χρονος ιερέας για την νομιμοποίηση τους στην Ελλάδα.

Η γνωριμία με τους δυο άνδρες, είχε γίνει μέσω ενός τρίτου Πακιστανού που γνώριζε το θύμα και ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με το έγκλημα καθώς την ώρα τις δολοφονίας του άτυχου ιερέα το κινητό του τρίτου προσώπου στην υπόθεση έδινε σήμα στην περιοχή τις Ομόνοιας.

Μέσω του προφίλ που διατηρούσαν στο Facebook οι δυο δολοφόνοι οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το τόπο κατοικίας τους στο Κίσσαμο Χανίων και στην συνέχεια, μέσω ενός συμπατριώτη τους, το κατάλυμα στο οποίο διέμεναν στα κτήματα όπου εργάζονταν. Από εκεί πήραν γενετικό υλικό των δραστών, το οποίο βέβαια συνέκριναν με το DNA που είχαν βρει στο διαμέρισμα του άτυχου ιερέα με αποτέλεσμα η σύγκριση να δείξει τους δολοφόνους, οι οποίοι όμως είχαν ήδη φροντίσει να φύγουν για την πατρίδα τους.

Επίσης και όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, οι δυο δολοφόνοι 28 και 33 ετών αντίστοιχα, είχαν επισκεφθεί κι άλλες φορές το διαμέρισμα του 47χρονου Αρχιμανδρίτη και όπως όλα δείχνουν γνώριζαν πως διατηρούσε χρηματικό ποσό για τις φιλανθρωπίες που συνήθιζε να κάνει σε αναξιοπαθούντες.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το γεγονός, ακόμα και τους χρυσούς σταυρούς αλλά και τα εγκόλπια που άρπαξαν από το σπίτι του ιερέα, άμεσα να τα ρευστοποίησαν σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο τις Αττικής, προκειμένου να αυξήσουν τα μετρητά που ήδη είχαν αρπάξει από το διαμέρισμα τους θύματος.

newsitmadata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika