Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Eξατομικευμένη τεχνική αποκατάστασης μαλλιών για ογκολογικούς ασθενείς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Eξατομικευμένη τεχνική αποκατάστασης μαλλιών για ογκολογικούς ασθενείς

Eξατομικευμένη τεχνική αποκατάστασης μαλλιών για ογκολογικούς ασθενείς

Η απώλεια των μαλλιών, λόγω της χημειοθεραπείας στην οποία υποβάλλονται οι ογκολογικοί ασθενείς, αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για τους περισσότερους από αυτούς, καθώς καταρρακώνει την ψυχολογία τους, τους δημιουργεί κοινωνικό «στίγμα» και εν γένει τους εμποδίζει από το να ζήσουν μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Ωστόσο, σήμερα μια νέα πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης μαλλιών, την οποία ανέπτυξαν Γερμανοί επιστήμονες, έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Ο λόγος για την τεχνική HOS-2, που βασίζεται σε εξειδικευμένη τεχνολογία εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης μαλλιών.

Είναι το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε για περιπτώσεις απώλειας μαλλιών λόγω ιατρικών καταστάσεων (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπείες) και διαφοροποιείται πλήρως σε σχέση με την περούκα παθήσεως. Αποτελείται από μια ειδικής κατασκευής μεμβράνη πάνω στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας και χρώματος με τα μαλλιά του ασθενούς. Εν συνεχεία, αυτή η μεμβράνη εφαρμόζεται τέλεια και με απόλυτη σταθερότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Η κατασκευή αποτελείται από υποαλλεργικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλής, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα και λόγω της εξαιρετικής της λεπτότητας δεν αφαιρεί από το άτομο την αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30 φράσεις του Paulo Coelho γεμάτες νόημα και σοφία

Efi Nika

Χρόνιος πόνος: Ο καταστροφικός παράγοντας που επιδεινώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika