Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έρχονται προγράμματα απασχόλησης για 16.500 νέους ανέργους!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι άνεργοι νέοι θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των πολιτικών απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, καθώς η Ελλάδα κατέχει το πανευρωπαικό ρεκόρ στη νεανική ανεργία, με έναν στους δύο νέους να βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του χρόνου προωθούνται τέσσερα προγράμματα για 16.500 νέους πτυχιούχους, αλλά και απόφοιτους Λυκείου.

Το πρώτο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου και αφορά την προώθηση της επιχειρηματικότητας 9.500 νέων, ηλικίας 18-24 ετών. Απευθύνεται κυρίως σε νέους αποφοίτους Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, οι οποίοι θα ενισχυθούν προκειμένου να ανοίξουν τα δικά τους «φτερά» στον ιδιωτικό τομέα.

Στο μεταξύ, μέσα από μία προγραμματική συμφωνία που έχει συνάψει ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους θα «τρέξει» από τον επόμενο μήνα πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικότητας των νέων, ηλικίας 18-29 ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφορά συνολικά 2.500 άτομα.

Παράλληλα προωθείται πιλοτικό πρόγραμμα για 2.000 νέους ανέργους 18-29 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τον δήμο Καλλιθέας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα συνδυάσει ένα νέο σύστημα, το οποίο θα αναλύει τα χαρακτηριστικά των ανέργων και θα τους τοποθετεί ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους στα κατάλληλα προγράμματα.

Θα συνδυάζεται με την πρόσκληση των ανέργων να επισκεφτούν τα γραφεία του ΟΑΕΔ, να αναλύουν τα χαρακτηριστικά τους και να προσδιορίζονται οι ανάγκες τους για να τοποθετούνται στα κατάλληλα προγράμματα. Η τοποθέτηση θα γίνει από τον προσεχή Οκτώβριο.

Τέλος σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την απασχόληση 2.500 ανέργων νέων, ηλικίας 25-29 ετών, που ολοκληρώνουν πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας.

Τα πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή σε φορείς κοινωνικής οικονομίας, σε νέες θέσεις εργασίας με στόχο να αποκτήσουν οι νέοι την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία. Προηγείται η ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης τεσσάρων μηνών ώστε να ακολουθήσει η απασχόληση στο αντικείμενο των σπουδών τους, τουλάχιστον για ένα οκτάμηνο.

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Χλώμιασαν” χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες: Αλλάζουν όλα με τον ΕΝΦΙΑ, μαθεύτnκαν τα δuσάρεστα για το 2024

Efi Nika

«Μαύρη» καθαρά Δευτέρα: Nεκρή 25χρονη: Οι συγκλovιστικές φωτογραφίες που δείχνουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Efi Nika

Φρίκη με 21χρονο: Έπεσε από τη γέφυρα της Χαλκίδας και τον βρήκαν σε αυτή την κατάσταση

Efi Nika