Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται η σούπερ κλήρωση της φορολοταρίας – Πότε θα γίνει – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με το βλέμμα στραμμένο στη σούπερ κλήρωση της φορολοταρίας βρίσκονται χιλιάδες φορολογούμενοι.

Πρόκειται για τη μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων, η οποία εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου κατά την οποία θα μοιραστούν 1.000 ευρώ σε 9.000 τυχερούς.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, για να προλάβουν το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να διεξάγουν στις 22 Δεκεμβρίου την κλήρωση, είναι να αποσταλούν εγκαίρως όλα τα στοιχεία με τις συναλλαγές των φορολογουμένων από τις τράπεζες.

Αυτή τη φορά στην «κληρωτίδα» θα μπουν οι συναλλαγές που έγιναν με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και συγκεκριμένα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία θα είναι ίδια με εκείνη που ακολουθήθηκε την πρώτη κλήρωση που αφορούσε στις συναλλαγές του Οκτωβρίου, οπότε και κληρώθηκαν 1.000 τυχεροί (συν 1.000 αναπληρωματικοί) οι οποίοι κέρδισαν από 1.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα αναμενόταν να πιστωθούν χθες, Πέμπτη στους λογαριασμούς τους.

Οι λαχνοί θα εμφανιστούν στην προσωπική ιστοσελίδα των φορολογουμένων στο Taxisnet, όπου θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Σύμφωνα με όσα σχεδιάζουν το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, θα ακολουθήσει ακόμη μία κλήρωση, η οποία θα αφορά στις συναλλαγές που έγιναν μόνο τον Νοέμβριο. Αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ για τον Δεκέμβρη θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2018.

Πώς θα ενημερωθείτε για το αν είστε οι τυχεροί

Οι φορολογούμενοι, αμέσως μετά το τέλος της κλήρωσης, μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα αυτής, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και στην εφαρμογή «Δημόσιες Κληρώσεις», όπου αμέσως μετά οδηγεί σε άλλη σελίδα «Μηνιαίες Συναλλαγές και Λαχνοί». Για να εισέλθει κανείς παρά «είσοδος εφαρμογής», όπου εκεί ζητούνται οι προσωπικοί κωδικοί του Taxisnet. Εκεί μπορεί να δει τις συναλλαγές και τους λαχνούς του ο κάθε φορολογούμενος αλλά και τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Αν κάποιος κερδίσει βέβαια, θα λάβει και ειδοποιητήριο μήνυμα προσωποποιημένο στον λογαριασμό του στο Taxisnet. Όσο για τα χρήματα, θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet.

Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος, για να ανοίξουν και να πιστωθούν το ποσό. Αν δεν το πράξουν, τότε σειρά παίρνουν οι αμέσως επόμενοι επιλαχόντες δικαιούχοι, που ορίζονται στη διαδικασία της κλήρωσης.

Οι λαχνοί με βάση της αποδείξεις

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 1 ευρώ.

– Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλ. συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

– Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

– Για ποσό πάνω από 1.001 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 4 ευρώ.

www.enikonomia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou