Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Νομοσχέδιο με εργασιακές αλλά και ασφαλιστικές διατάξεις, αναμένεται να καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο τέλος Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο στη Βουλή, με στόχο τη θωράκιση της εργατικής νομοθεσίας αλλά και την επίλυση προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά την υλοποίηση των τελευταίων ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρει το newsbeast, εταξύ των διατάξεων που προωθούνται, είναι αυτή που θα αποδεσμεύει την ασφάλιση από την ιδιότητα, στους κλάδους των μηχανικών και των νομικών, ώστε να μην υποχρεώνονται οι συγκεκριμένοι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι στην καταβολή εισφορών, στην περίπτωση που δεν έχουν εισόδημα από την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας από την αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου, με στόχο να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες της, περιλαμβάνεται επίσης μια σειρά από εργασιακές διατάξεις για την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, όπως για παράδειγμα η υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη.

Επίσης, θα προβλεφθεί ο αποκλεισμός των επιχειρηματιών που παρανομούν, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από κοινοτικά κονδύλια  και δημόσιους πόρους.

Στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα βελτιώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής από τον ΟΑΕΔ επιδόματος ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika

Έρχονται 42.000 προσλήψεις στο δημόσιο: Τα “μυστικά” για μόνιμο διορισμό, σε ποιους τομείς θα γίνουν και πότε ξεκινούν – BINTEO

Efi Nika