Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έως τέλος του μήνα οι Δωρεάν Κάρτες Μετακίνησης ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου έχουν στην διάθεση τους οι δικαιούχοι να απευθυνθούν στα ΚΕΠ, για την έκδοση και ανανέωση των καρτών μετακίνησης, ενώ θα ισχύουν μέχρι να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση από το υπουργείο Εργασίας

Οι ΑμεΑ που είναι δικαιούχοι του δωρεάν καρτών μετακίνησης μπορούν να υποβάλουν αίτηση είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων εκαι στα ΚΕΠ.  Τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να συνοδεύονται με σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου αλλά και γνωμάτευση υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας -τουλάχιστον 67%.

Οι δικαιούχοι αναπηρικών ή διατροφικών επιδομάτων  δεν χρειάζεται να προσκομίσουν την σχετική γνωμάτευση.

Η πιστοποίηση γίνεται με βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους Δήμους. Όσο αφορά τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό. Φωτοαντίγραφο Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής και θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ (χορηγείται από τα ΚΕΠ και συμπληρώνεται ηλεκτρονικά).

Για την έκδοση νέας κάρτας: Δύο πρόσφατες φωτογραφίες Οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το φορολογικό έτος 2015.

ΠΗΓΗ : www.dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou