Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα των διαταραχών του θυρεοειδούς!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα των διαταραχών του θυρεοειδούς.

Ο κόσμος, όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν σκέφτεται αρχικά τον θυρεοειδή. Συνήθως επικεντρωνόμαστε στα βασικά σημεία του οργανισμού όπως στην καρδιά, τους πνεύμονες ή τα οστά όταν προσπαθούμε να εντοπίσουμε προβλήματα υγείας. Όμως, ο θυρεοειδής έχει εκπληκτικά μεγάλη επιρροή σε όλο τον οργανισμό, προκαλώντας πολλά προβλήματα όταν κάτι δεν πάει καλά.

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που έχει το σχήμα πεταλούδας και βρίσκεται στο κάτω μέρος του λάρυγγα. Η τριωδοθυρονίνη και η θυροξίνη, οι δύο ορμόνες που παράγει, είναι σημαντικές σε μεγάλο βαθμό για τη ρύθμιση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού. Για παράδειγμα, ρυθμίζουν τη χρήση των υδατανθράκων, τη θερμοκρασία του σώματος και τους καρδιακούς παλμούς. Ο υποθυρεοειδισμός, δηλαδή η αδυναμία του αδένα να παράγει αυτές τις ορμόνες στις φυσιολογικές ποσότητες που χρειάζεται ο οργανισμός μας, αλλά σε λιγότερες ποσότητες, ενδέχεται να προκαλείται από πολλούς παράγοντες όπως, για παράδειγμα, εξαιτίας παρενεργειών από διάφορες φαρμακευτικές αγωγές, από ραδιοθεραπεία ή και από την εγκυμοσύνη. Παρακάτω, αναφέρουμε μία λίστα με πιθανά συμπτώματα της ασθένειας.

1. Κούραση

2.  Δυσκοιλιότητα

3. Ευαισθησία στο κρύο

4. Αύξηση βάρους

5. Κατάθλιψη

6. Μυϊκοί πόνοι

7.  Αδύνατες τρίχες

8. Πόνος στις αρθρώσεις

9. Έκπτωση της μνήμης

10. Ξηροδερμία

Εάν παρουσιάζετε πολλά από αυτά τα συμπτώματα για μεγάλη περίοδο της ζωής σας, ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό και να μάθετε εάν πάσχετε από κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς. Για τη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού, συνιστάται η κατανάλωση συνθετικών ορμονών έτσι ώστε να επανέλθει η ορμονική ισορροπία και ο θυρεοειδής να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι φυσιολογικά.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika