Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένας υπέροχος άνθρωπος: Αγόρασε διαμερίσματα αξίας 4.000.000 ευρώ για να φιλοξενεί δωρεάν άστεγες μητέρες με τα παιδιά τους!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένας υπέροχος άνθρωπος: Αγόρασε διαμερίσματα αξίας 4.000.000 ευρώ για να φιλοξενεί δωρεάν άστεγες μητέρες με τα παιδιά τους.

«Όλοι λένε ότι όσο πιο πολύ καταναλώνεις, τόσο πιο ευτυχισμένος είσαι. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα έλεγε ένας συμπονετικός άνθρωπος.» Ο ταξιδιωτικός συγγραφέας και γκουρού, Rick Steves, πιστεύει στην επένδυση των χρημάτων του, αλλά όχι με την παραδοσιακή έννοια.

73

«Ο Rick επενδύει στους ανθρώπους, στην κοινότητα και όπως λέει, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα χρήματα», αναφέρει ένας δημοσιογράφος από το K5 News. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, παρά μόνο έναν σάκο και ένα εισιτήριο τρένου, ο Rick λέει ότι κατανοεί τις δυσκολίες του να βρει κανείς ένα οικονομικό (δηλαδή δωρεάν) μέρος για να κοιμηθεί, όπως και την αξία ενός ασφαλούς και άνετου μέρους για ύπνο.

Έτσι, μετά την επιτυχία του στο Travel Channel, ξεκίνησε να βοηθά νεαρά άτομα να πετύχουν μόνα τους – βοηθά νεαρές, ανύπαντρες γυναίκες να γίνουν οι μητέρες που θα ήθελαν.

74

Το 2005, ο Steves αγόρασε το συγκρότημα διαμερισμάτων Trinity Place με μόνο στόχο να στεγάσει ανύπαντρες μητέρες που δεν είναι και τόσο τυχερές. Παρ’όλο που το Trinity Place είναι στην ουσία το κομπόδεμα του, ποτέ δεν ζήτησε ενοίκιο από τους κατοίκους του.

Αντιθέτως, το εισόδημα του είναι η αξία που αποκτά το συγκρότημα με τον καιρό. Ένα μπόνους είναι η απλή χαρά του να στεγάζεις απελπισμένους ανθρώπους. «Φανταστείτε την χαρά του να γνωρίζω ότι μπορώ να προσφέρω ένα απλό δυάρι σε μια μαμά και τα παιδιά της, καθώς εκείνη παλεύει να ξανασταθεί στα πόδια της», είπε.

Στο Trinity Place μένουν μητέρες που βρίσκονται σε απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Παρ’όλο που το πρότζεκτ ήταν ιδέα του Steves, συμμετέχουν και το Rotary Club και το YWCΑ συμβάλλοντας στην στήριξη των οικογενειών αυτών. Ο Doug Lofstrom από το Rotary Club είπε: «Φέρνει ξανά κοντά τις μητέρες με τα παιδιά. Αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό.»

75

H Tamara, μια μητέρα που βρίσκεται σε απεξάρτηση, επιβεβαιώνει πόσο σημαντικό είναι αυτό και μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους την εμπειρία της για το Trinity Place:

«Σημαίνει ότι μπορώ να έχω τα παιδιά μου μαζί μου και ότι έχω την ευκαιρία να τα μεγαλώσω και να γίνω μητέρα ξανά και να σταθώ ξανά στα πόδια μου.»

Μόλις ένα χρόνο πριν, η Tamara ήταν άστεγη και τα παιδιά της ήταν σε ανάδοχη φροντίδα. Πλέον, χάρη στην γενναιοδωρία του Rick, μπορεί να είναι μητέρα ξανά. Και αυτός ήταν ο στόχος του Rick, για την Tamara και εκατοντάδες ακόμη μητέρες.

76

Για πολλούς τα χρήματα είναι είναι πιο σημαντικά, αλλά όπως αποδεικνύει ο Rick, υπάρχουν και μεγαλύτερες χαρές στην ζωή.
Ο Rick αποφάσισε πρόσφατα να παραχωρήσει το συγκρότημα στο YWCA και σε όσους το έχουν ανάγκη.

 

shareably.net,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika