Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ελέγξτε τη χοληστερίνη σας με αυτό το ρόφημα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η αποτοξίνωση είναι συχνό φαινόμενο τελευταία. Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για τις αντισηπτικές και αντιόξινες ιδιότητές της. Θεωρείται πως κάνει τα ούρα πιο αλκαλικά και αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η πιθανότητα λοίμωξης από ορισμένες ασθένειες.

Επίσης, είναι λιγότερο πιθανή η εμφάνιση ποδάγρας ή πέτρας στα νεφρά. Επιπλέον, η μαγειρική σόδα μπορεί να συμβάλει θετικά και στον καθαρισμό των αιμοφόρων αγγείων όπως και στη μείωση της χοληστερίνης.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι η μαγειρική σόδα ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα τοξική. Η υπερκατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα.

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται τα παρακάτω: δυσκοιλιότητα, συσπάσεις, διάρροια, συχνοουρία, μυϊκοί σπασμοί και έμετος.

Εάν υποπτεύεστε ότι εμφανίζετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Όμως, όταν καταναλώνεται σε μικρή ποσότητα, δρα αποτελεσματικά τόσο στα αιμοφόρα αγγεία όσο και στο επίπεδο της χοληστερίνης.

Υπάρχει μία χειροποίητη συνταγή για την οποία χρειάζεστε 1 κιλό λεμόνια, 5-6 κλαδιά μαϊντανού, 3 λίτρα νερό και ένα σακουλάκι μαγειρικής σόδας. Αρχικά, μουσκέψτε τα λεμόνια σε κρύο νερό. Ρίξτε τη μαγειρική σόδα στο χυμό από λεμόνι και αφήστε το μείγμα άθικτο για μία ώρα.

Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τόσο το μαϊντανό όσο και το λεμόνι και τοποθετήστε τα σε 3 λίτρα νερού μαζί με το μείγμα. Βράσετε σε χαμηλή φωτιά, για 3 ώρες. Αφού αποστραγγίξτε το μείγμα, θα έχει απομείνει 1,5 λίτρο σιρόπι, το οποίο αρκεί για 15 ημέρες.

Εάν πίνετε 1 φλιτζάνι σιρόπι, με άδειο στομάχι, κάθε πρωί, θα συμβάλετε στη μείωση της χοληστερίνης. Η συνταγή αυτή δεν είναι η μοναδική που θα σας βοηθήσει στον καθαρισμό των αιμοφόρων αγγείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μείγμα με 4 βολβούς σκόρδου, 4 λεμόνια και 3 λίτρα βραστού νερού.

Επιμέλεια κειμένου : Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika