Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

“Έκτακτο” Χριστουγεννιάτικο Επίδομα στις ευάλωτες ομάδες- Διακαιούχοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

xristougenniatiko-epidoma

Την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος σε ευπαθείς του πληθυσμού πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων σχεδιάζει η Κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το οικονομικό περίσσευμα που προκύπτει το πρώτο δεκάμηνο του έτους από τα αυξημένα έσοδα του Προυπολογισμού και από τα επίσης αυξημένα για φέτος πρωτογενή πλεονάσματα που αγγίζουν τα 4,5 δισ. ευρώ.

Την πρόθεσή της αυτή αυτή έχει ήδη διαμηνύσει στους εκπροσώπους των θεσμών αναμένοντας τη συγκατάθεσή τους ώστε να προχωρήσει στο εγχείρημα ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Μάλιστα στόχος της Κυβέρνησης είναι το εφάπαξ βοήθημα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ή και σε ανέργους να δοθεί λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων έτσι ώστε εκτός των άλλων να ενισχυθεί και η ασθμαίνουσα αγορά,ενώ απώτερος στόχος της Κυβέρνησης είναι το βοήθημα αυτό να χορηγείται ετησίως εφόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα πλεονάσματα στον Προυπολογισμό.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των θεσμών αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την πρόθεση αυτή της Κυβέρνησης θεωρώντας ότι τα επιπλέον έσοδα που εμφάνισε φέτος το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως “μαξιλάρι” ασφαλείας για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών εντός του 2017 και μην σπαταληθούν σε πρόσθετες παροχές. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΕΔΩ 

Μ.Μ. / ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

«Τρέχει» το επίδομα με 600 ευρώ στο χέρι: Προλαβαίνεις την αίτηση, έχει μόνο 2 προϋποθέσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika