Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Έκρηξη Everest: Αυτή είναι η άτυχη Βασιλική. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

everest39xroni

Συγκλονίζει το πανελλήνιο θάνατος της 38χρονης λογίστριας έπειτα από τη φονική έκρηξη στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας, στην Αθήνα.

Πρόκειται για την λογίστρια του ταχυφαγείου η οποία βρισκόταν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας το γεγονός ότι σήμερα ήταν ημέρα των γενεθλίων του 12χρονου παιδιού της. Η άτυχη γυναίκα πήγε νωρίτερα στην δουλειά της για τελείωσει πιο γρήγορα το απόγευμα, ώστε να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης.

Η άτυχη Βασιλική, μητέρα δύο παιδιών, 12 και 9 ετών αντίστοιχα, δεν δούλευε στο κατάστημα, απλώς το επισκεπτόταν παροδικά λόγω της δουλειάς της. Η γυναίκα βρέθηκε σήμερα στα Everest προκειμένου να «κλείσει» τα λογιστικά βιβλία -μισθοδοσίες.

Το γραφείο της βρισκόταν δίπλα από τον χώρο στον οποίο σημειώθηκε η έκρηξη.

Η Βασιλική Παραστατίδου, που έχασε τη ζωή της σε έκρηξη που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας Everfood A.E ήταν υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν ο θάνατός της οφείλεται σε τραυματισμό από θραύσματα ή από αναθυμιάσεις από τους πυκνούς καπνούς που κάλυψαν το ταχυφαγείο.

Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο υπόγειο του καταστήματος τραυματίστηκαν ακόμη 5 εργαζόμενοι, ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

“Βομβαρδισμένο τοπίο” θυμίζει η περιοχή γύρω από το ταχυφαγείο αφού η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές καταστροφές σε παρακείμενα καταστήματα, στη στάση του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς και αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 9:25 στην διασταύρωση της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την οδό Χέυδεν, την ώρα που συνεργείο ψυκτικών εκτελούσε επισκευαστικές εργασίες στο υπόγειο του καταστήματος.

Πιθανολογείται ότι την ώρα των εργασιών κάποιος από τους ψυκτικούς έκοψε κατά λάθος κάποιο σωλήνα φυσικού αερίου και όταν κατάλαβε το λάθος του άρχισε να τρέχει μέσα στο υπόγειο και να φωνάζει σε όλους να το εγκαταλείψουν. Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε α βγει.

Τεχνικοί της Επιχείρησης Αερίου Αττικής βρέθηκαν στο κατάστημα για να διαπιστώσουν αν υπήρχε σύνδεση στο δίκτυο κι αν σχετίζεται με την έκρηξη. Πληροφορίες απο την ΕΠΑ αναφέρουν ότι απο το καλοκαίρι του 2016 δεν υπήρχε καν μετρητής φυσικού αερίου στο κατάστημα, καθώς ήδη απο μήνες νωρίτερα είχε διακοπεί η κατανάλωση αερίου απο το κατάστημα μέσω του δικτύου της εταιρείας.

Έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας: Ποια εκδοχή εξετάζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η διαφυγή αερίου και πιθανόν, φρέον ψυγείου, εξετάζεται ως πιθανότερη εκδοχή για την φονική έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας, από τους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως διευκρινίστηκε, το κατάστημα «Έβερεστ», όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν είχε ούτε φυσικό αέριο, ούτε προπάνιο.

Ασφαλή συμπεράσματα για το τί προκάλεσε την έκρηξη, θα εξαχθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των εμπειρογνωμόνων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Π.Υ., από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, έχουν καταλήξει κατ? αρχήν στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούσε ο ψυκτικός στο υπόγειο του καταστήματος «Έβερεστ», όπου βρίσκονται τα ψυγεία.

Ο τεχνικός, είχε φιάλη ασετυλίνης που χρησιμοποιούσε για το φλόγιστρο με το οποίο έκοβε ή κολλούσε τους χαλκοσωλήνες στους ψυκτικούς θαλάμους.

Εκείνο που εξετάζουν σοβαρά, όμως, οι αξιωματικοί της Π.Υ., είναι ότι δεν είχαν αδειάσει οι σωλήνες από το φρέον, το οποίο, όπως λένε οι ειδικοί, όταν έλθει σε επαφή με φλόγα διασπάται και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

Γι΄ αυτό και όταν ο τεχνικός άναψε το φλόγιστρο εκδηλώθηκε αρχικά πυρκαγιά, που του προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, αλλά πρόλαβε και βγήκε από το υπόγειο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τον τόπο του τραγικού συμβάντος, ο τεχνικός φώναξε στον κόσμο να απομακρυνθεί γιατί επρόκειτο να γίνει έκρηξη, όπως και έγινε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ορίσει επιτροπή πραγματογνωμόνων, η οποία θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα καταλήξει στο τελικό πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης.

Ανακοίνωση της εταιρίας για το τραγικό συμβάν

“Με βαθιά οδύνη στην εταιρία  Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest  στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών.

Το τραγικό θύμα, η  Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της.

Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος.”

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea