Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είχε καρκίνο και της έκαναν για μήνες λάθος διαγνώσεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όταν η Gemma Woοd , ήταν 25 ετών παρατήρησε πως κάθε φορά που πήγαινε στην τουαλέτα αιμορραγούσε.

Τότε ξεκίνησε τις επισκέψεις στο γυναικολόγο και φοβόταν μήπως έχει καρκίνο στο έντερο. Ο γιατρός όμως μετά από παρακολούθηση έξι μηνών της είπε πως ήταν πολύ νέα για να έχει την εν λόγω ασθένεια.

Τελικά, εννιά μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα της αρρώστιας, τεστ στα οποία υπεβλήθη επιβεβαίωσαν τους αρχικούς της φόβους.

Έπασχε από καρκίνο στο έντερο που συνήθως εμφανίζεται σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών.

«Νόμιζα πως είχα καρκίνο και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου. Ο γυναικολόγος μου είπε πως ήμουν πολύ νέα για να έχω κάτι τέτοιο όμως εγώ συνέχιζα να ανησυχώ.» λέει η  Gemma Woοd.

«Μου είπαν πως μάλλον έχω αιμορροΐδες και ήθελα να τους πιστέψω» προσθέτει η Gemma η οποία άρχισε να παρατηρεί πως αιμορραγεί και πως χάνει βάρος τον Ιανουάριο του 2011.

Αρχικά νόμιζε πως όλα αυτά τα συμπτώματα οφείλονταν στο ότι δούλευε σκληρά και κουραζόταν. Έξι μήνες μετά, τον Ιούλιο δηλαδή του ίδιου έτους υπέφερε από πόνους στο στομάχι. Επισκέφθηκε τον γιατρό 3-4 φορές μέσα σε διάστημα μισού χρόνου. Ο γιατρός μετά την τέταρτη επίσκεψη της, της είπε πως μπορεί να έχει  την Νόσος του Crohn.

Τελικά την υπέβαλε σε μια εξέταση κατά την οποία της τοποθέτησε κάμερα για να δει το έντερό της. Ξαφνικά η γιατρός σοβάρεψε και της είπε πως της βρήκε πολύποδα.

«Μέχρι και εκείνη την στιγμή ήμουν αισιόδοξη. Είπα ένας πολύποδας είναι. Θα τον βγάλω και όλα θα είναι οκ.»

Όμως η Gemma έκανε και άλλες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως είχε καρκίνο στο έντερο. Έτσι ξεκίνησε ο γολγοθάς της.

Ακολούθησαν τρείς δύσκολοι μήνες χημειοθεραπειών και εξετάσεις κάθε έξι μήνες .

Καρκίνος παχέος εντέρου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα & έξι τρόποι να προστατευτείτε

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια νόσος που θεραπεύεται, αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Στην περίπτωση αυτή, η επιτυχής αντιμετώπιση της νόσου ξεπερνά το 90%.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο δεύτερος πιο συχνός και πιο θανατηφόρος καρκίνος στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 άτομα προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο του παχέος εντέρου και η συχνότητα της νόσου αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό.

Παράγοντες κινδύνου

– Η μεγάλη ηλικία.

– Το θετικό οικογενειακό ιστορικό για καρκίνο και πολύποδες στο παχύ έντερο.

– Η διατροφή φτωχή σε φυτικές ίνες και πλούσια σε λίπη και τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας.

– Η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία.

– Ο σακχαρώδης διαβήτης.

– Το κάπνισμα και το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες.

– Οι φλεγμονώδεις καταστάσεις του εντέρου, όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn.

– Ορισμένες κληρονομικές διαταραχές που επηρεάζουν το παχύ έντερο.

Σημεία & συμπτώματα

Κατά τα πρώιμα στάδια της νόσου είναι δυνατή η απουσία ενοχλήσεων ή συμπτωμάτων. Πιθανές εκδηλώσεις του καρκίνου του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα ακόλουθα:

– Μια αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου, συμπεριλαμβανομένων της διάρροιας ή της δυσκοιλιότητας ή ακόμα μια αλλαγή στη σύσταση των κοπράνων που εμμένει για περισσότερο από 2 εβδομάδες.

– Αιμορραγία από τον πρωκτό ή παρουσία αίματος στα κόπρανα, που μπορεί όμως να οφείλεται και σε άλλες αιτίες.

– Εμμένουσα δυσφορία στην κοιλιακή χώρα, όπως είναι οι κράμπες, τα φουσκώματα (τεινεσμός) και το αίσθημα πόνου.

– Πόνος στην κοιλιακή χώρα που συνοδεύεται από εντερική κινητικότητα.

– Αίσθηση ατελούς κένωσης του εντέρου.

– Αδυναμία ή κόπωση.

– Ανεξήγητη απώλεια βάρους.

Στρατηγικές πρόληψης που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής

1. Αναζητήστε ιατρική βοήθεια όταν παρατηρήσετε κάποιο από τα σημεία που υποδηλώνουν πιθανή ύπαρξη καρκίνου στο παχύ έντερο, όπως αίμα στα κόπρανα ή εμμένουσα αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου.

2. Τρώτε άφθονα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως γιατί περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που ασκούν αντικαρκινική δράση.

3. Περιορίστε τα λίπη, κυρίως τα κορεσμένα λίπη ζωικής προέλευσης, όπως είναι το κόκκινο κρέας, το γάλα, το τυρί, τα παγωτά.

4. Φροντίστε η διατροφή σας να χαρακτηρίζεται από ποικιλία τροφών, έτσι ώστε να αυξήσετε τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που προσλαμβάνετε.

5. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ σε όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα για τις γυναίκες και τρία ποτά για τους άνδρες και διακόψτε το κάπνισμα.

6. Παραμείνετε δραστήριος/α σωματικά, τουλάχιστον 30’ τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας και διατηρήστε φυσιολογικό βάρος σώματος.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika